Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi spustit hra, co s tím?

Od: patronka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám moc ráda počítačové "hledačky ( hidden object )", ale občas narazím na problém u her Špidla Data Processing s.r.o. Většinou mají ale stejný problém i další uživatelé, takže na jejich sránkách je i návod na opravu, tentokrát jsem v tom asi sama. Hra se stáhne, nainstaluje, ale nejde otevřít. Zkoušela jsem jak demo verzi zdarma, tak i originál DVD a je to stejné. Zajímavé je, že se hra ale neukáže ani v Revo Uninstaller, ani při pokusu odinstalovat běžným způsobem. Lze to pouze přímo vloženým odinstalačním programem. Mám Win 7 Home Premium 64 bit, kapacita i RAM jsou dostačující.

Tady je možno stáhnou zdarma demo verzi k vyzkoušení:

spidla.cz/...

Za pomoc moc a moc děkuji, jsem z toho smutná :(

doplněno 26.01.16 11:20:

Tak jsem pomocí flashky přesunula hru na netbook a tam funguje. Sice ne moc rychle, ale přece jen. Tak už nevím co bych ještě měla vyzkoušet :(

doplněno 26.01.16 11:21:

Netbook má OS Windows XP

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nevyskočí při pokusu o spuštění hry nějaká chybová hláška? Máte v PC nainstalovaný DirectX? Spouštíte tu hru správným souborem? Zdravím!

doplněno 22.01.16 19:55:

Ano, já mám OS Linux (a na NTB OS WIN-XP), tak to nevyzkouším. Snad zkusit v zástupci spouštěcího souboru EXE (této hry) změnit kompatibilitu. Vy máte OS 64-bit a pokud je ta hra pro OS 32-bit, tak by fungovat měla - jenže, třeba je to tento problém. Můžete ji tam zkusit spouštět třeba jako pod OS WIN-Vista (nebo tam budou i jiné možnosti). Toho zástupce snad vytvořit umíte nebo ho najdete v nabídce programů (v nabídce Start - pokud se tam objevil po instalaci hry).

doplněno 23.01.16 06:36:

kapkanadeje - máte OS WIN-7 32-bit nebo také 64-bit jako tazatelka?

doplněno 23.01.16 11:04:

kapkanadeje - děkuji za to doplnění. Tak problém je (byl) někde jinde.

patronka - ta videa asi budou chtít aktualizovaný Adobe Flash Player. Zkuste to viz odkaz a vyberte si tam správný OS a prohlížeč. Při instalaci by měl být vypnutý antivir (jinak se instalace nemusí dokončit).

get.adobe.com/...

patronka*
hodnocení

Díky za projevený zájem, ale bohužel...Chybová hláška nevyskočí, DirectX nainstalovaný mám a spouštím hru stejně, jako všechny ostatní. Koupila jsem si včera ještě jednu hru od stejného vydavatele a ta funguje normálně ( jako desítky dalších ). Pomohlo by mi, kdyby to někdo vyzkoušel u sebe, ale funguje jen na Windowsech, v Linuxu ne. Taky zdravím :)

doplněno 23.01.16 10:37:

Zkusila jsem kompatibilitu s Vista i XP a nic. Zajímavé je, že v programech k odinstalaci se hra objevila ne pod názvem, ale jako "1.1" a odinstalovat šla. Jenže ta druhá hra tam byla jako 1.1i a funguje normálně. Ještě mne napadá, že v poslední době mi nejdou přehrát některá videa u článků, ale to asi bude jiný problém. Díky Benovi i Kapce :)

Dobrý den. Patronko, já jsem vyzkoušela a hra mi funguje bez potíží. Mám Windows 7.

doplněno 23.01.16 10:36:

Bene - 64-bit.

fidonet*
hodnocení

0x

patronko .. co je smyslem hledaček? CO je na tom poutavého? Hledám něco na dlouhé večery, třeba by mě to zaujalo.

Děkuji

patronka*
hodnocení

Jedna ukázka je hned v otázce, tady jich je spousta : spidla.cz/... . Vždy po dobu asi 14 dní se dají koupit v trafice, je i možnost stáhnout a zakoupit za SMS, ale je to dražší. Základem hry je nějaký příběh, hráč prochází hrou a cestou plní různé úkoly a minihry. Je to občas náročné na přemýšlení a to přece potřebujeme, ne? Další hry v češtině jsou tady : doublegames.tv/... , taky se stahují a platí SMS a jsou většinou vychytanější.

Ještě nabízím hry zdarma, ale nejsou to jen hledačky :

atarata.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]