Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flash disk nelze najít

Od: zdenal* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám flashku, která doposud fungovala. Dnes jsem ji zapojil do PC i do notebooku (abych se ujistil) a flashka místo blikání, jak bylo jejím zvykem, jen svítí a nenačte se. Není vidět v "Tento počítač" dokonce není vidět ani ve Nástroji pro správu disků, kde jsem myslel že se smazala a přidělím jí nový svazek. Nevíte co by to mohlo být, případně jak ji opravit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

0x

Zkuste ji nechat v USB a - vypnout a znovu zapnout PC. U jedné to tak musím také dělat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud nepomůže první rada, tak můžete ještě flashku zkusit v jiném zařízení (např. TV nebo DVD player s portem USB). Také (v OS WIN-XP) je možnost v Ovládacích panelech / Přidat nový HW rozpoznat nový HW. Sice to zřejmě nepomůže, ale zkusit to můžete (s flashkou v portu USB). Ovšem, flashka bude nejspíše vadná a to neopravitelně. Zdravím!

martin12*
hodnocení

0x

Zkusil bych rady výše, ale pravděpodobně bude po ní, stalo se mi to také...

hodnocení

0x

Zvláště při přechodech flešky z WIN XP do W7, W8... se mi často stávalo, že chtělo přeformátovat nebo nešlo číst... S jednou, kterou jsem nechtěl vyhodit, jsem zkusil formát přes instalaci XP. W7 jen najde HW, ale nepodaří se mi s tím nic udělat - při instalaciXP se zobrazí HW "místo bez oddílů" a vytvořím tam oddíl nový, který naformátuji.

Neříkám, že se to povede na všem, velmi často je to spíše K.O. flešky z důvodu vytáhnutí z PC při práci... Jen uvádím "nápad", který jsem jednou úspěšně odzkoušel ...

zdenal*
hodnocení

Je pravda, že jsem s ní přecházel z win7 na OSX a naopak a často jsem ji poté musel formátovat... asi je po ní, ale rady, které jsou uvedeny výše vyzkouším :) děkuji mnohokráte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]