Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Universální DO

Od: skrob® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zakoupil jse od TV Products dva uni ovladače na TV + dalších 6 přístrojů. Na TV Finlux se chytnul třetí kod v napovědě a jede dobře. Na TV Nokia, která je psaná v kodech jako ITT-Nokia ani jeden. Zkoušel jsem manuální i auto ladění i identifikaci kodu a nic. Díky za postřehy

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Kdysi jsem taky koupil univerzál a s televizí se to vůbec nedohodlo, takže jsem ho vrátil a dál už nehledal. Holt to není origoš, těžko něco radit.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Taky mi pár DO prošlo rukama, ale kódy uvedené v manuálu fungovaly jen vyjímečně. Obvykle se našly při manuálním hledání - mačkat a počítat. Tahle DO jsem kupoval za cca 60,- Kč a fungovala všechna na všechno, co jsem potřeboval. Co umí ta dnešní, lepší a dražší, nevím, zatím jsem neměl důvod zkoumat.

hodnocení

2x

Nejlepší jsou univerzály co se umí učit, tam bude fungovat všechno. Kód který neumí se do něj nakopíruje z originálního DO. Je to sice pracné, musí se dělat tlačítko po tlačítku, ale je to na 100%.

hodnocení

Děkuji všem, potom kodu budu pátrat a dám vědět.

luke237
hodnocení

0x
Myslim, ze u kazdeho univerzalniho DO je takova mala poznamka pod carou, ze to nemusi fungovat pro vsechny modely dane znacky. Pravda je takova, ze vyrobci elektroniky do kazdeho modelu nebo rodiny modelu masti takove DO, ktere je zrovna napadne, takze ruzne modely te stejne znacky nejsou ani kompatibilni mezi sebou :( Strucne receno je v DO strasny bordel. O zadne standardizaci jsem necetl (ale ani jsem to nejak nehledal). V nejlepsim pripade rozchodis pres universalni DO jen ty nejzakladnejsi veci (kanal nahoru/dolu, hlasitost nahoru/dolu) a jine pokrocilejsi funkce (vyvolani menu, predchozi kanal, prepnuti vstupu, ...) nerozchodis, v horsim pripade (jako jsi zazil ty), nerozchodis ani ten zaklad :(

Nokia pravdepodobne mela sve TV vyrabene nekolika ruznymi vyrobci, kteri jen lepili logo Nokia na predni stranu a ten tvuj DO umi pracovat jen s temi, ktere vyrobila (nebo treba v Americe prodavala) firma ITT. Nevim, kdo ITT je, ale takhle to funguje i u jinych "velkych" znacek (v mem pripade u "Philips").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]