Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bootovací menu os problém

Od: gurimax* odpovědí: 2 změna:

Měl jsem v počítači dva disky.Na jednom je Windows XP a druhý byl rozdělen na
4 oddíly s Windows Vista, 7, 8.1 a ještě Linux.Při startu to vždycky šlo přes bootovací menu Windows 8 (byl naistalován jako poslední).
Tedka jsem ten druhý disk z počítače vyndal a při startu se objevuje plocha s názvem Recovery.
Přesto jsem měl ještě možnost spustit všechny os, které tam předtím byli. Takže jsem samozřejmě
spustil XP, který je na prvním disku.V programu Easy BCD jsem všechny os z druhého disku odstranil a
XP nastavil jako výchozí. Jenomže jsem zatrhl "Skip the boot menu"a po restatování se objevila
plocha "Recovery"už bez možnosti vybrat os. Druhý disk jsem už bohužel zformátoval a použil na něco jiného.
Takže teď se nemám jak se dostat k nabootování XP. Snažil jsem se to nějak nastavit v biosu (GIGABYTE),
hledal jsem jestli třeba linux nemá nějakou verzi Easy BCD, pak jsem našel tehle postup

s využitím DVD Visty, ale ke konci mi to nenašlo žádný systém.
Nejspíš to na XP nefunguje. Ještě jsem zkoušel udělat něco se souborem boot.ini , ale nic nezabralo.
Napadá mě už jenom zkusit připojit znovu ten druhý disk, nainstalovat na něj nějaký windows a v Easy BCD
to správně nastavit.Naštěstí tam nemám žádné důležité soubory, takže bych to mohl celé přeinstalovat, ale i tak
bych se chtěl zeptat, jestli se přece ještě nějak nedá dostat k tomu nabootování Wndows XP? děkuji za odpovědi

Bootovací menu os problém

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To vypadá, že jste tam toho narval na všechny strany, a pak ještě zblbnul cesty... Osobně bych to vzal formátem a instalací od začátku dle potřeb.

Jestli to chcete jinak, napadlo mne přes LIVE CD LINUX?

hodnocení

2x

Když se jeden ze dvou disků odebere tak se na tom co zbyde musí nastavit ani Master ani Slave čistě bez štrapky.
BIOS si ho sám označí jako Master. Jinak to na původní XP nenaběhne.
S tím jsem si užil dost trápení než jsem na to přišel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak se dostat do biosu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]