Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenabízí rychlost síťové karty 1000Mbps

Od: clayman® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
mám doma 2 PC. Obě by měly mít síťovou kartu Gigabit. Jeden je ASUS P5Q PRO - In/... druhý G41M-P28

V obou případech mám možnost 10 nebo 100Mbps nikoliv 1000Mbps jako je na obrázku, proč?

Kabely i switch umí 1000Mbsp, když místo PC zapojím router hlasí se jako 1000Mbps, PC nikoliv.

díky

Nenabízí rychlost síťové karty 1000Mbps

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Gigabit musí podporovat jak obě strany, tak i propojovací kabel. Mám kabely, přes které Gigabit nejde. A bohužel se nedá spoléhat na deklarovanou kategorii kabelu.

hodnocení

psal jsem, že když místo PC zapojím router nahlásí se správně jako 1 Gbps, PC jen 100Mbps. Takže kabelem to nebude. Překvapujeme mě, že mi to ovladač vůbec nedá do možností. Karta svítí oranžově, což signalizuje právě jen 100Mbps.

rv*
Zkusil bych aktualizovat ovladače síťové karty.
hodnocení

To bylo to první co mě napadlo, ale nepomohlo.
kangaroo*

O jaký OS jde a máš doinstalované případné service packy a aktualizace?

hodnocení

jj, vyřešeno kartou do PCIe x1 tp-link.com/...

V nabídce 1gbps mám, bliká správná dioda... zřejmě tyhle staré LAN na kartě nejsou kompatibilní.

Bohužel ani v režimu 1gbps rychlost neodpovídá. Pořád jsem na 10-11MB/sec. Switch ho stále bere jako 100mbps :(

doplněno 19.01.16 17:34:

Win 7, home premium, 64bit. Legální a aktualizovaný

Nepochopil jsem, co s čím spojujete. Počítače spolu, nebo počítače se switchem? Routerem? Jakým?

hodnocení

PC do switche a switch do routeru. Kabel cat6. Bohužel buď karta nenajede na 1gbps a když ta druhá ano, tak switch hlásí jen režim 100mbps. Pokud dám na stejný kabel jiný síťový prvek pozná switch režim 1gbps.
Síťová karta i switch je od stejného výrobce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]