Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám doma 2 PC. Obě by měly mít síťovou kartu Gigabit. Jeden je ASUS P5Q PRO - In/... druhý G41M-P28
V obou případech mám možnost 10 nebo 100Mbps nikoliv 1000Mbps jako je na obrázku, proč?
Kabely i switch umí 1000Mbsp, když místo PC zapojím router hlasí se jako 1000Mbps, PC nikoliv.
díky
Gigabit musí podporovat jak obě strany, tak i propojovací kabel. Mám kabely, přes které Gigabit nejde. A bohužel se nedá spoléhat na deklarovanou kategorii kabelu.
psal jsem, že když místo PC zapojím router nahlásí se správně jako 1 Gbps, PC jen 100Mbps. Takže kabelem to nebude. Překvapujeme mě, že mi to ovladač vůbec nedá do možností. Karta svítí oranžově, což signalizuje právě jen 100Mbps.
jj, vyřešeno kartou do PCIe x1 tp-link.com/...
V nabídce 1gbps mám, bliká správná dioda... zřejmě tyhle staré LAN na kartě nejsou kompatibilní.
Bohužel ani v režimu 1gbps rychlost neodpovídá. Pořád jsem na 10-11MB/sec. Switch ho stále bere jako 100mbps
doplněno 19.01.16 17:34:
Win 7, home premium, 64bit. Legální a aktualizovaný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.