Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Málo místa na disku

Od: radush66* odpovědí: 16 změna:

Ahoj, prosím potřebovala bych poradit, koupila sem si netbook Asus, ale vůbec mi nedošlo se podivat na místo na pevném disku, do týhle doby jsem měla vždy kolem 300 GB a teď jsem z hrůzou zjistila že tam je jenom 20 GB, dá se s tím něco dělat, přidat, díky moc za rady.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejdřív se dá vysypat koš.

Poté např.defragmentovat,uvolnit trochu místa na disku,vymazat nepotřebné soubory.

Eventuelně koupit externí disk.

Ale 20 GB není až tak málo.

hodnocení

0x

Něco to muselo zabrat - tj. pokud máte plné videí, filmů - proberte a smažte nebo přesuňte na externí disk.

Běžné čištění CCleaner - vyčistí věci, které jsou nepotřebné, ale můžete se podívat i na důvod zahlcení disku - které soubory jsou největší atd.

Čištění provádějte pravidelně, filmy po stažení a shlédnutí mažte.

doplněno 15.01.16 15:50:

aha - tak se dotaz také dá pochopit - já si myslel, že tam je 20GB volných, ale jestli tazatelka vidím velikost disku 20GB, pak je vaše úvaha správná...

Asi by to chtělo upřesnění - foto složky ...

doplněno 15.01.16 18:13:

viděl bych to na závadu HDD - zálohujte vše možné a potřebné a reklamujte

doplněno 16.01.16 09:57:

tak tuto variantu problému jsem opravdu z textu dotazu nepochopil... že vždy (znamená na všech předchozích PC) bylo 300GB a dnes (na tom nově koupeném) jen 20GB... *smich*

To jste nás opravdu dostala...

tomas11*

Spíše bych řekl že chybka bude jinde , nevěřím že asus nový má disk jen 20GB.To je možná tak oddíl pro recovery.

doplněno 15.01.16 15:51:

aha to jsem špatně pochopil ten dotaz.

doplněno 15.01.16 15:52:

no je potřeba to upřesnit.

figurek*
hodnocení

0x

mrkněte se do složek na vaše disky. Uvidíte kolik GB máte využitých a nevyužitých.

Jak vidíte, já mám na céčku celkem 97,9 GB, z toho využitých 69,8 a nevyužitých 28,1 GB.

doplněno 18.01.16 09:56:

Předloni u pokladny jednoho elektromarketu jsem si za pár stovek koupil flešku, má kapacitu 32 GB. Tak k čemu jsou potom vlatně hard disky s 20 GB? Se divím, že se něco takového ještě vůbec vyrábí.

Můžete upřesnit hlavně tu věc, kdo vám váš notbuk prodal?

Málo místa na disku
Málo místa na disku #2
radush66*
hodnocení

Omlouvám se, nebyla jsem doma, jezdím taxikem, tak výjezd :) no taky mi to je divný, ale vážně, hodím to sem

Málo místa na disku #3

Máte tam i jiný disk než jen C:? Jestli ano, jakou má kapacitu? A nejlépe nám sem napište, přesný typ notebooku, který jste si koupila. 20 GB je vážně divné, takto už notebook přišel, nebo jste si systém instalovala sama (tam by byla šance, že jste jen zvolila špatný (malý) oddíl pro instalaci).

radush66*
hodnocení

Omlouvám se za přestávky, instalaci dělali v prodejně, né jiný disk nemá, tohle vím, je to, díky moc

datart.cz/...

no jo, je to tak, ten noťas má jen 32GB disk, teda on to ani není disk, ona je to spíš taková paměťová karta. Z těch 32GB si něco zabírají nějaké soubory pro případ obnovení a Vám zbylo k používání 20GB místa, z čehož zabírá tak 10GB systém... no prostě mizérie, ale bohužel je to tak.

radush66*
hodnocení

No tohle já vím taky, ale dá se tam něco přidat?

tomas11*

No dá se koupit externí disk s připojením na USB. Ale podle mne jste si naběhla -ale asi do taxi k vůli velikosti a výdrži na baterii jste jej chtěla.

radush66*
hodnocení

No měla jsem už dva malý noťasy, asus i acer ale vždy to mělo normální paměť, měla jsem tam filmy i soubory fotek a podobně a dost, externí disk mám 500, na ten jsem to z původního počítače stahovala, nenapadlo mě že by měl nějakej počítač takhle malej disk, jedině ho prodat! nebo nevim,proto jsem sem psala Docela mě to dostalo :(

"Disky" u těchto přístrojů nemají sloužit jako rozsáhlé úložiště dat, jsou určeny jen na systém a nezbytný software.

radush66*
hodnocení

Jasně, ale přeci jenom, tohle je fakt málo, ani žádnej prográmek, hned to píše plnej disk, ale všem moc děkuji, jo na blbost se doplácí :)

Mě by zajímalo, kde jste vzala těch 300 GB v původním dotazu... Jinak tohle nejsou počítače, ale lepší kalkulačky. Jak již bylo zmíněno, k těmto strojům pouze externí disk, tam se v současnosti dovnitř harddisk snad ani vejít nemůže... Externí se dá koupit kolem 1000-1500.

doplněno 16.01.16 05:59:

alza.cz/...

radush66*
hodnocení

Jen pro porovnání, měla jsem tento před tím, proto mě to tak rozhodilo

amazon.co.uk/...

tomas11*

no je to v druhém odkazu pod tebou.

doplněno 18.01.16 10:01:

pro figurek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]