Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký formát pro Adobe Prmeiere?

Od: davids* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

jaký formát videa(pro editaci, ne pro export), je nejlepší použít v Adobe Premiere Pro CC?

Takový formát, který je nejvíce vhodný a neseká se při editaci.

Mám 8 GB RAM a 4jádro, stejně se však při náhledu video seká.

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

Střižna by měla zvládnout všechny formáty, které oficiálně podporuje. Otázky jsou, jaký má editované video datový tok, jaké rozlišení, jestli máte správně nastavený projekt, jestli není pomalý HDD (lepší je mít data na jiném než systémovém disku), jestli vás nebrzdí malý výkon grafické karty (doporučuji karty NVIDIA s podporou CUDA+aktuální driver), možná i změnit nastavení náhledu (snížit rozlišení)...

doplněno 09.02.16 23:23:

Nastavení projektu odpovídá zdrojovým souborům v projektu? Zkusil jste snížit nastavení Playback resolution? Tady je ještě pár dalších tipů premiumbeat.com/...

jofa*

Proč se to seká může být celá řada, jak píše cinematic. Chce to sem dát, jaký formát editujete, jak máte nastavený projekt, hardware pc. . A ještě se zeptám. Máte jej koupený za cca 10 000 tis. nebo ztažený někde "zdarma"?

davids*
hodnocení

Edituji nejčastěji v MP4, někdy WMV. Seká se téměř vše. Vstupní rozlišení Full HD nebo HD. Potřebuji vysoké rozlišení.
Mám zakoupenou full licenci, editace videa je můj velký koníček. :) To sekání to ale kazí. Dříve jsem editoval v Movie Makeru, který se sekal též. Přitom moje konfigurace je více než příznivá(8 gb ram, 4jádro CPU, 2 jádrová grafika, 1 TB disk kombinovaný se SSD. Vir tam není
davids*
hodnocení

Grafiku mám dvoujádrovou ATI Radeon. Konfigurace by měla být naprosto dostatečná.
davids*
hodnocení

Děkuji za tipy, vyzkouším

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]