Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fake flasky/paměťovky - jsou i pomalejší vždy

Od: bour odpovědí: 4 změna:

Měl bych dotaz ohledně kopií značkových paměťovek a flashek - obvykle mají nizší kapacitu(4,8GB) než udávanou (64-1024GB), a data se při zápisu nad tuto oblast "ztratí" zjednodušeně.
Mě by i zajímalo, zda a jak často jsou tyto fake produkty pomalejší (zajímají mě pouze rychlé karty>40MB/zápis) a zda je to pravidlem.

A obráceně, jestli je vyrábějí i fake produkty, které sice mají stejnou kapacitu, ale jsou pomalejší (a levnější náklady) než originál.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nižší kapacita je hovadina, problém je spíš v podpoře od zařízení nebo rozdíl FAT-NTFS. Rychlost zápis/čtení bude samožřejmě otázka ceny, kterou u fake produktů očekáváte nízkou. Oba typy (začka/neznačka) se můžou vyrábět ve stejné továrně a jen testy a výběrem se roztřídí do kategorií. Tím samozřejmě roste jejich cena a renomovaná firma se podepíše jen u těch stoprocentních. Ani značková vám nezaručí, že bude perfektně fungovat! Mám tady pár "mrtvol" světových výrobců a noname které fungují bez problémů Samozřejmě to platí i opačně. Uživatel musí vědět co je pro něj prioritou, cena, kvalita, spolehlivost nebo rychlost? Za málo peněz ...

hodnocení

0x
Fake se prodávají v číně běžně. Otázka je, jestli bych si koupil z číny paměťovku - ač nešizenou, když je to vcelku kazivé zboží a ušetřím pár kaček oproti čr.

hodnocení

0x

Mám z ebay koupeny asi 4 karty. V mobilu, tabletu i foťáku se chovají naprosto korektně. Myslím, že je třeba si trochu ujasnit co je fake. Ty moje se neschovávají za žádnou světovou firmu, je na nic přiznáno P.R.C a pořízení bylo opravdu o řády menší než u nás (rozhodně ne "pár kaček") a to nepočítam, že mi přišly zdarma poštou až domů. Takže u mě dobrý, mám přesně to co jsem si zaplatil a přitom žádný fake, jen možná neznámého výrobce.

bour
hodnocení

karty, které mají nižší kapacitu než originály(ale předstírají originální) a při pokusu o zápis (a nebo i čtení) z oblasti "nad" dojde k chybě , třeba k záseku, nebo prostě řadič bude dělat jako že nic, že je zapsáno.Tohle se může týkat i ext.HDD.

Druhá věc: místo falešné kapacity je karta pomalejší než originál. Zatímco kapacita je jasně daná (udávaná 1TB, funkční je n 8GB), rychlost vždy nějaká bude(např místo 87MB/s jen 12)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]