Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starej disk

Od: adam* odpovědí: 16 změna:
Co myslite má tento starý disk s velikosti 1mb nějakou cenu nebo ho mám vyhodit?
Starej disk

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ono to spíš bude 1GB, ale i tak je to jedno. Cenu má jedině historickou, popřípadě data na něm (třeba fotky).

fidonet*
hodnocení

2x

Podle mě to není 1 MB ale 1 GB. 1 megové se nedělaly. Mám 256 MB a to už je vykopávka.

A cenu nemá. Ani pro sběratele, respektive ano má cenu pro sběratele, ale zanedbatelnou, neboť dostupnost těchto disku je velká.

p.s. těch 256 MB mě v 1997 stál 6.500 Kč, dnes má cenu vzpomínky.

fidonet*
hodnocení

0x

Ano, jak píše Tomkk, cenu mají hlavně data. Nekdy i historickou. Stačí, abyste tam měl něco, co bydute za rok nebo 5 zase chtít dohledat.

Takže cenu má hlavně pro Vás. Samozřejmě se nevyplatí jej nechávat, pouze data přenést jinam, uložit, zálohovat, i kdyby jen na CD :)

hodnocení

0x

cenu to má-pro sběratele barevných kovů-rozebrat a separovat hliník od zbytku a do šrotu!Ale musí toho být víc!

host*
hodnocení

0x

viz en.wikipedia.org/...

Pokud ho chcete zlikvidovat bez rizika že někdo uvidí nebo přečte vaše nahraná data, soubory, fotky nebo cokoliv, je dobré do měkké části praštit kladivem, aby se prorazil kryt a pod ním prohnuly plotny a nedalo se z nich číst. Ale pokud máte trochu trpělivosti a křížový šroubováček, můžete z něj vydolovat dva pěkně překvapivě silné magnety. Postup a umístění šroubků (kromě těch viditelných bývá jeden schovaný pod samolepkou) najdete na webu na videích youtube

host*

Pěkně silné neodymové magnety jsou , viz např computer-hardware-explain/... a kde se dá vyšťourat je na reuk.co.uk/... nebo na photography-sales.com/...

Umístění šroubků je vidět na i1302.photobucket.com/... a když vydolujete magnety, můžete je použít třeba jako držák nožů v kuchyni (ale drží fakt fest), nebo magnet přivázat na silný provázek a použít ho třeba když vám upadne do nepřístupné jámy kladivo, klidně ho magnetem vytáhnete. Apod...

hodnocení

0x

Rádci, jste barbaři.

mkat*
hodnocení

0x

Ak je funkčný,tak nevidím problem k zálohovaní nejakých vecí na ňom.Môže slúžiť ako usb kľuč.Súbory na ňom vydržia určite dlhšie ako na cd-čku.Prečo funkčné veci hoci aj teraz nepotrebné treba hned ničiť.

adam*
hodnocení

Co myslite šlo by nějak udělat abych tento disk připojoval k PC přes USB kabel a mělo to nějakou funkci jako přenosné disk?
k2

Pripojit pres USB prevodnik lze, ale vzdy potrebujete i napajeni ze zasuvky. Vzhledem k tomu, ze flashka se ctyrnasobnou kapacitou dnes stoji 100Kc, v tom valny smysl nevidim.

Náhodou, pověsit to na klíče místo USB flešky musí být těžká steampunková frajeřina. :) A v případě potřeby je tím možné i někoho umlátit. :DD
anonymm*

Samozřejmě šlo, potřebuješ externí skříň pro 3,5ˇˇ HDD - podle provedení a typu 350 - 800 Kč

hodnocení

0x

ebay.com/...

doplněno 11.01.16 16:35:

Myslím, že to neprodá - ale jsou věci mezi nebem a zemí... Někdo třeba koupí staré paměti DDR za několik stovek jen proto, že neví, že už se nevyplatí cokoliv do toho šrotu investovat...

adam*
hodnocení

Myslite že ten disk proda

pochybuju... a jestli jo, tak jsem blbec, protože jsem několik plně funkčních disků s kapacitou od 200 MB do 1 GB už před pár lety vyhodil jako naprosto nepotřebné a zabírající místo :)

mkat*
hodnocení

0x

Ja používam toto zariadenie a nemám žiadny problém.

najnakup.sk/...

Mám viac HDD 3.5"aj 2.5"sata - ata.Tie potom používam na zálohy alebo na iné vhodné účely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]