Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi prosím někdo poradit, jak postupovat při odhalení náhodného vypínání notebooku?
Pozná se to z nějaké systémové historie? Notebook je již starý a baterii má přeškrtnutou červeným křížkem,
je tedy kaput, ale na druhém notebooku mám to samé a v pořádku funguje zapojený v síti.
Nyní jsem zkoušel adaptér vypojit a notebook se okamžite vypnul s tejně jako se vypíná celou dobu,
jak nyní poznám, zda je chyba v nabíječce, nebo baterii? Nebo je již nyní jasné, že to bude jedině baterií?
Díky za Váš čas : )
Tohle mi dělal NB.Samovolně se vypínal.Problém byl v nefunkčním ventilátorku který byl zcela ucpaný od prachu,netočil se a nechladil.NB se pak po přehřátí vypnul.Vyčištění a vyfoukání prachu kolem ventilátoru.Vše opět funkční.Zkuste ale samozřejmě to nemusí být Váš problém.
Nejsem úplně v obraze, ale dle mého slučujete 2 věci. Vadnou baterii a nějakou další závadu. Vadná baterie je pravděpodobně příčinou, že NTB neběží bez adaptéru. Nebo bez něj může běžet jen po velmi krátkou dobu. Pokud jde o náhodné vypínání, může být příčin celá řada, jako velmi pravděpodobné se jeví přehřívání. Chtělo by to zjistit, do jakých teplot se NTB dostává a pak budete vědět víc, v každém případě vyčištění vnitřku NTB, eventuelně přepastování procesoru není na závadu (průšvih je, že pokud je závada jinde, je to jen ztáta času a peněz). Na sledování teploty procesoru jsou prográmky, stačí se podívat po internetu. Nebo jinak - běží ventilátor a nestíhá chladit?
Mám tu jeden takový, dělal to samé. Na vině je vadná baterie v kombinaci s vytahanými kontakty napájecího konektoru. Konektor při náhodném pohybu kabelu nebo NB neudrží kontakt a na chviličku tak NB vypadne napájení. Pokud je baterie dobrá, nic se neděje. NB vykryje spotřebu z ní. Je-li v háji, má to přesně tyhle projevy: Vypnutí NB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.