Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhlé vypínání

Od: mark* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

může mi prosím někdo poradit, jak postupovat při odhalení náhodného vypínání notebooku?

Pozná se to z nějaké systémové historie? Notebook je již starý a baterii má přeškrtnutou červeným křížkem,

je tedy kaput, ale na druhém notebooku mám to samé a v pořádku funguje zapojený v síti.

Nyní jsem zkoušel adaptér vypojit a notebook se okamžite vypnul s tejně jako se vypíná celou dobu,

jak nyní poznám, zda je chyba v nabíječce, nebo baterii? Nebo je již nyní jasné, že to bude jedině baterií?

Díky za Váš čas : )

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tohle mi dělal NB.Samovolně se vypínal.Problém byl v nefunkčním ventilátorku který byl zcela ucpaný od prachu,netočil se a nechladil.NB se pak po přehřátí vypnul.Vyčištění a vyfoukání prachu kolem ventilátoru.Vše opět funkční.Zkuste ale samozřejmě to nemusí být Váš problém.

mark*
hodnocení

Ventilátor hluk nedělá a sahal jsem hned po zhasnutí na teplotu u chlazení a NTB nebyl nijak přehřátý. Ale děkuji za Váš čas. : )

hodnocení

3x

Nejsem úplně v obraze, ale dle mého slučujete 2 věci. Vadnou baterii a nějakou další závadu. Vadná baterie je pravděpodobně příčinou, že NTB neběží bez adaptéru. Nebo bez něj může běžet jen po velmi krátkou dobu. Pokud jde o náhodné vypínání, může být příčin celá řada, jako velmi pravděpodobné se jeví přehřívání. Chtělo by to zjistit, do jakých teplot se NTB dostává a pak budete vědět víc, v každém případě vyčištění vnitřku NTB, eventuelně přepastování procesoru není na závadu (průšvih je, že pokud je závada jinde, je to jen ztáta času a peněz). Na sledování teploty procesoru jsou prográmky, stačí se podívat po internetu. Nebo jinak - běží ventilátor a nestíhá chladit?

mark*
hodnocení

dobře, začnu tedy čištěním chlazení : )

roman68*
hodnocení

2x

u PC Barbone jsme něl podobný problém - špatný zdroj...a podruhé to byla vadná grafická karta

fidonet*
hodnocení

0x
Tohle mi delalo obcas, dceri casto. Duvodem je prach a to hlavne mastny a dale hlavne narocnejsi aplikace. Naucil jsem se podkladat NB dvemi uzkymi centimetrovymi hranolky ze dreva. Nepomohlo vycisteni. S podlozenym to nedela.
Dceri to pomohlo take nez pustila hru The Sims 3. Pak se ji vzdy prehral a vypl. Koupili jsme chladici podlozku pod NB s 3 ventilatorky a uz muze hrat jak dlouho chce.
Doporucuji vyzkouset. Vycisteni doporucuji take.

mark*
hodnocení

Tak jsme vyluxovali chlazení a zatím běží nejdéle co běžel : )

mark*
hodnocení

Zatím konečný verdikt je:

NTB se vyčistil, vyňala se z něj baterie a notebook nyní běží přímo ze zásuvky.Po 20minutách práce stále nezhasl.

Pokud se tato situace nezmění, nebudu již přidávat příspěvek : ).

nikdo*
hodnocení

0x

Mám tu jeden takový, dělal to samé. Na vině je vadná baterie v kombinaci s vytahanými kontakty napájecího konektoru. Konektor při náhodném pohybu kabelu nebo NB neudrží kontakt a na chviličku tak NB vypadne napájení. Pokud je baterie dobrá, nic se neděje. NB vykryje spotřebu z ní. Je-li v háji, má to přesně tyhle projevy: Vypnutí NB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]