Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodní chlazení, časem stoupající teploty

Od: chizuru* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,
nějakou dobu používám vodní chlazení a všimla jsem si že mi nějak časem ubývá na účinnosti chlazení.
Dříve jsem měla CPU přetaktované na 4,5GHz, teploty i pod dlouhodobou zátěží 20+ minut na 100% nikdy nešly přes 55°C, dnes už to je i 65+.
Teď jedu na tovární frekvenci, napětí jsem ještě navíc snížila oproti továrnímu o 0,05V a přesto se CPU teď v 100% zátěži zahřeje na 60°C. Zvýšení průtoku vzduchu nic nezměnilo, radiátor je čistý, není v něm téměř žádný prach.
Nějaké nápady v čem je problém? Teplovodivá pasta je taky v pořádku, CPU je i7-6700k.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není třeba vyšší okolní teplota? Např. PC poblíž topení.

chizuru*
hodnocení

Ne, naopak většinou spíš větrám, topení ani nepoužívám (on si počítač občas poradí sám s vyhříváním místnosti)
Momentálně tu mám 20,5°C, když bylo teplo tak tu bylo i přes 30 a ty teplty tolik nestoupaly.

Tak je to buď zavzdušněné, nebo klesl průtok. Ošoupalo/poškodilo se čerpadlo, zanesly se kapiláry..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]