Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk v konfiguraci 5.1 kanálů

Od: ivosisko® odpovědí: 3 změna:

Ahoj v novém roce...jak nebo podle čeho poznám, že audio/video soubor má zvuk v konfiguraci 5.1 kanálů? Vím, že některé releasy filmů to mají v názvu, ale mám pocit, že ne vždy - takže mě zajímá podle čeho bych to poznal (ještě nejlépe, než začnu nějaký film nebo muziku stahovat). A současně bych uvítal informaci od někoho, kdo 5.1 využívá, a zvláště pak, jak na tom šestikanálovém systému zní stereo (zda hraje jen Front a zbytek je potlačen apod.).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Jak to poznat, když to není napsané v poznámce apod., asi těžko. Někdy stačí stáhnout kousek a podívat se třeba nějakým konvertorem nebo vypisovačem informací, ale nefunguje to vždy.

sunset*
hodnocení

0x

GSpot headbands.com/... - kompletní info o kodecích, videu a audiu. Ale soubor musí být stažený...

Jinak v 5/1 repro u stereo zdroje buď hraje jen stereo (např. Winamp) nebo lze u filmů nastavit roztažení kanálů do 5/1 (MPC HC). Případně to roztažení zařídí zvukovka a její ovladače.

hodnocení

Pánové, děkuji za reakce - co se týká toho GSpotu, tak ten těch informací opravdu poskytuje hodně, smůla je, že "jeho vývoj" skončil v r.2007 Vistama a zatím jsem si s ním příliš nehrál, ale např. kontejner *.mkv je pro něj neznámý :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]