Nejste přihlášen/a.
Pokud jdete do dražšího, což 27k -+ určitě je, přijde mi zbytečné tam dávat AMD, neříkám že jsou špatné, ale Intel to umí líp, co se týče paměti, 8 GB, dnešní pecky doporučují už i 12 GB, vám bude úplně stačit, 32 GB netřeba, pokud neprovozujete server nebo neděláte v náročných 3D grafických editorech.. přijde mi to zbytečně moc, co se týče grafické karty, klidně bych šáhl i po radeonu, sice dříve nebyli dobré, hodně se přehřívali, žrali a neměli vychytané ovladače, ale dneska je to jiná, nedávno jsem kupoval R9 290x s Vapor-X chlazením a nemůžu si vynachválit, ale pokud máte spíše skušenosti s NVIDIÍ, běžte do NVIDIE
Kdyby to nebylo na hry, tak bych volil pouze Intel i7 nebo Xeon 4jádro(8vláken) a (nejlépe Xeon 6 jádro/12vláken a cache 12MB na aukru použitej byl i za cca 2500Kč) a grafiku nVidia Quadro nebo AMD FirePro verze. Moc ve ve hrách nevyznám, ale občas AMD vydá ideální kartu jak na hry i CUDA výkon na CAD
Asi ti tam v seznamu chybí SSD disk cca 250GB
Sestavuju PC poprve, tak budu rad za každou kritiku . Jak se ted dozvidam tak asi 16GB bude stačit. Jinak za tu rozhozenou upravu se omlouvam, ale před publikovani to bylo ve sloupci.
Ještě o tom procesoru jsem viděl video, že na některych deskach vyhoři.
photoshop + rendering a je po 16gb ramce ale 32 je moc predimenzovane
zalezi co vsechno bude potrebovat s tim delat, nejmene bych setril na procesoru, protoze pokud budete renderovat nejake sceny nebo textury, potrebujete syrovy vykon a tam jednoznacne sefuje i7+hyperthreading co do rychlosti. V samotnem programu jsou nastejno, ale FX obecne zere vic wattu nez i7, ktera neni tak hladova.
no ono to, co rikate neni tak narocne na data, myslim normalni poctivejsi praci napr 4096x4096 velky soubor v tom hromady vrstev na tom naveseny jeste vetsi hromady uprav a masek + kroky v historii. Staci otevrit druhy takovy kolos abych si tam vyzobnul nejake vrstvy a jsem na hrane. Myslim ze mam 12gb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.