Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestava PC

Od: j0ck3r3r odpovědí: 8 změna:
UCEL PORIZENI SESTAVY50% CAD, 50% hryFINANCNI LIMIT27 000Kč max.MONITOR + JEHO ROZLISENI?Monitor mám (fullHD)Můj typ:AMD FX-9590 alfa.cz/... ... archType=16553KčMSI NVIDIA GTX 970 GAMING 4G alfa.cz/... HyperX Beast 32GB (kit 4x 8GB) 1866MHz CL10 XMP alfa.cz/... Blue 1TB WD10EZEX alfa.cz/... SS-600ET F3 600W Bronze 80Plus alfa.cz/... 970 GAMING alfa.cz/... Master Elite 370 alfa.cz/... jsem taky tip tuhle sestavu: czc.cz/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rizzlah*
hodnocení

2x

Pokud jdete do dražšího, což 27k -+ určitě je, přijde mi zbytečné tam dávat AMD, neříkám že jsou špatné, ale Intel to umí líp, co se týče paměti, 8 GB, dnešní pecky doporučují už i 12 GB, vám bude úplně stačit, 32 GB netřeba, pokud neprovozujete server nebo neděláte v náročných 3D grafických editorech.. přijde mi to zbytečně moc, co se týče grafické karty, klidně bych šáhl i po radeonu, sice dříve nebyli dobré, hodně se přehřívali, žrali a neměli vychytané ovladače, ale dneska je to jiná, nedávno jsem kupoval R9 290x s Vapor-X chlazením a nemůžu si vynachválit, ale pokud máte spíše skušenosti s NVIDIÍ, běžte do NVIDIE

kangaroo*
hodnocení

2x

Kdyby to nebylo na hry, tak bych volil pouze Intel i7 nebo Xeon 4jádro(8vláken) a (nejlépe Xeon 6 jádro/12vláken a cache 12MB na aukru použitej byl i za cca 2500Kč) a grafiku nVidia Quadro nebo AMD FirePro verze. Moc ve ve hrách nevyznám, ale občas AMD vydá ideální kartu jak na hry i CUDA výkon na CAD :)

doplněno 30.12.15 22:56:

Asi ti tam v seznamu chybí SSD disk cca 250GB :)

hodnocení

0x
Celkově hodnotit nebudu..AMD FX9590 na CAD zcela OK..A k RAM..jste si jist, že využijete 32GB? Velmi pochybuji i o využití 16GB (to už je i tak velká rezerva).
j0ck3r3r
hodnocení

Sestavuju PC poprve, tak budu rad za každou kritiku :). Jak se ted dozvidam tak asi 16GB bude stačit. Jinak za tu rozhozenou upravu se omlouvam, ale před publikovani to bylo ve sloupci.

Ještě o tom procesoru jsem viděl video, že na některych deskach vyhoři.

Já mám teď FX8550...rok..a zatím nic nehoří..Výkon (hry v PC nemám..nehraji) pro běžné pracovní aplikace nejen dostatečný ale reálně tak 3x vyšší než je běžně potřebné. Dostat tento procesor na hranici výkonu je (v mém případě použití) prakticky nemožné.RAM mám 16GB...a v nejvyšších extrémech je z ní použito cca 30%.Paměti jsou teď poměrně levné.., ale 32GB bych v PC opravdu měl zcela nevyužité.
joudic*

photoshop + rendering a je po 16gb ramce :) ale 32 je moc predimenzovane

doplněno 30.12.15 21:55:

zalezi co vsechno bude potrebovat s tim delat, nejmene bych setril na procesoru, protoze pokud budete renderovat nejake sceny nebo textury, potrebujete syrovy vykon a tam jednoznacne sefuje i7+hyperthreading co do rychlosti. V samotnem programu jsou nastejno, ale FX obecne zere vic wattu nez i7, ktera neni tak hladova.

doplněno 30.12.15 22:06:

no ono to, co rikate neni tak narocne na data, myslim normalni poctivejsi praci napr 4096x4096 velky soubor v tom hromady vrstev na tom naveseny jeste vetsi hromady uprav a masek + kroky v historii. Staci otevrit druhy takovy kolos abych si tam vyzobnul nejake vrstvy a jsem na hrane. Myslim ze mam 12gb.

PS jsem nezkoušel..Nicméně úpravy RAW fotografií v originál Nikon SW (NX-i,NX-D) utáhne FX8550 s velkou rezervou..a RAM je opět i s 16GB zcela v pohodě a není využita naplno.
A např.skládaná panorama z foto jsou otázkou několika málo vteřin..(proti starélu NB, kde byl jen dvoujádrový procesor je to zrychlení v řádu snad několika set procent).
doplněno 30.12.15 21:56: P.S. A pokud jde o AutoCAD, tak ani verze 2016 nemá podporu pro vícejádrové procesory..

j0ck3r3r
hodnocení

Děkuju všem za návrhy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]