Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká klávesnice a Správce ve W10

Od: itonda® odpovědí: 1 změna:

Zdravím, mám dva problémy ohledně nového W10, takže to dávám rovnou do jednoho příspěvku.

1.) Překopíroval jsem nastavení jazyka do všech částí systému přes ovládací panely/jazyky. Jenže klávesnice mi na administrátorských účtech stále nastavuje anglickou klávesnici jako výchozí. Když si přes nastavení, jazyky smažu a přejdu do jiné části systému, tak pokud do toho nastavení vlezu znova, tak opět je tam anglická klávesnice a česká je až na druhém místě. Přitom anglická není nastavení jako výchozí. Můžete mi prosím někdo poradit co s tím?

2.) Potřebuji na administrátorském účtě povolil spouštění u jedné hry jako správce. Už jsem vyzkoušel snad všechny varianta a stále to po mě chce heslo správce z důvodu možných provádění změn. Ve vlastnostech jsem zkusil zaškrtnout spouštění jako správce (nefunguje), ve vlastnostech/zabezpečení jsem nastavil všechna povolení pro změny (nefunguje), přes příkazový řádek jsem zkoušel funkci runas (po vložení celého příkazu řádku nemám možnost vložit heslo, přestože ho po mě chtějí [jako by se vypla klávesnice]). Nevíte, kde se dá ještě něco nastavit?

Moc děkuji za pomoc!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

První problém vyřešen, ale u druhého stále vyskakuje hláška o zadání hesla správce. Viz obrázek. Takže existuje ještě nějaký způsob, jak vypnout to heslo u této konkrétní hry? Nebo ještě jinak. Existuje ještě nějaký způsob, jak nastavit dětem nastavit účet, aby nemohli instalovat hry? Díky za pomoc! postimg.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]