Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nsa210 k.o

Od: saporo* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dnes jsem se snažil po síti dostat k síťovému NASu ZyXel NSA210 a bohužel reakce nebyla žádná.

Při kontrole na místě jsem si všiml, že kontrolka SYS bliká a v různých intervalech se pravděpodobně celé restartuje.

PING je v pořádku ale pokud zadám IP adresu v prohlížeči hlásí že adresa je nedostupná, můj předpoklad je že na 99% NAS odešlo bez rozloučení.

Když vyndám disk a dám ho do jiného NAS nebo zapojím normálně do počítače dostanu se ke všem datům,nebo jen k těm která nebyla pod heslem a nebo mám smůlu, případně jaké řešení v této situaci provést?

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Třeba je poškozený systém NASu?

Nebo je konflikt v síti a je nutno přes tu Zyxel utilitu dát vyhledat znovu NAS?

V nejhorším případě se bude muset přeinstalovat admin systém (pozor hrozí výmaz dat na disku) a zkusitz znovu. Pak bych začal mluvit o KO elektronice. Pokud bych měl přeinstalovat, tak možná bych to radši dal někomu zkušenejšímu a vyzkoušel na jiném vhodném disku :)

saporo*
hodnocení

na to poškození systému mám taky podezření, nedávno jsme měli odstavku elekriky, ale po ní fungoval dál, jinak je zapojený na UPS včetně datového kabelu pro ovládání vypnutí

Konflikt v síti by neměl být takhle nakonfigurované to je minimálně 1,5 roku s tím, že NAS i Tiskárná mají na routeru rezervovanou IP.

Do přeinstalace se moc hnát nechci, to přenechám jiným

hodnocení

0x

Nevím jak na tvém NASu, ale co já vím, tak jsou většinou tyto stroje postaveny na Linuxu.

Záleží na tom, jak jsi měl disk naformátovaný.

Jako nejjednodušší cestu bych viděl pročíst si manuál k NAS a nastudovat sekci RESET DO TOVÁRNÍHO NASTAVENÍ.

Před resetem vymontuj pevný disk.

Taky jo dobré připojit NAS například přímo k počítači, abys mohl kontrolovat co dělá.

Takže než to vyresetuješ, tak vyzkoušej všechny možnosti, jestli se ti nepodaří NAS rozchodit.

NAS může mít pouze změněnou adresu a nebo povolené přihlášení pouze zabezpečeným připojením.

K datům na disku: data se neztratí, dokud nedáš povel k formátování disku. Takže pokud má někdo v tvém okolí NAS, tak můžeš ten vymontovaný disk připojit přes e-sata kabel do NASu a zkontrolovat, jaké data jsou na disku.

Pokud se v tom nevyznáš, tak se určitě s někým poraď nebo ho požádej ať ti s tím pomůže.

saporo*
hodnocení

Zkoušel jsem před par dny zyxel utilitu a nic nenašel po síti.

Tak dneska jsem NAS připojil přímo k NTB kabelem a nainstaloval nas utilitu.

Když byla bez disku napsala ulitaa undefined

Po vložení disku chvilku hlásilo system down a po nějaké době napsalo system UP a dostal jsem se bez problému do administrace kde to hlasilo že je disk vpořadku.

akorát se zatím nemůžu dostat k zaheslovaným souborům

doplněno 02.01.16 19:06:

Tak jsem se dostal i k zaheslovaným souborům

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]