Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení zboží do 14 dnů?

Od: robert82 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

koupil jsem synovi k Vánocům počítač. Kupoval jsem ho 18.12. přes stránky Alzy a platil ihned převodem, zbož jsem vyzvedl o pár dnů později na jejich pobočce. Včera jsem si všiml, že ho zřejmě hned po Vánocích slevnili o 1500kč. Nasralo mě to a rád bych jim tam zboží zašel vrátit a možná i ihned koupit zpět levněji - 1500 mi příjde poměrně dost!

Jde odstoupit do 14 dnů od kupní smuvy, když zboží nebylo doručené poštou? Oplatí se to vůbec? Popřípadě na co v tomto případě dát bacha.

Jak se říká, chybama se člověk učí, teď už vím, že tak drahé věci budu kupovat výhradně až svátcích.

Děkuju za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

3x

takže jste koupil pc za nějakou cenu,která se vám líbila.se zbožím jste spokojený,je v pořádku,jen se po vánocích překvapivě a zcela nečekaně objevila sleva...ted hledáte způsob,jak pc vrátit a obratem si ho opět koupit,levněji,hm...pokud by jste čekal na povánoční slevy,asi by ten comp nebyl pod stromečkem...přibalil bych vám k tomu zdarma balíček prezervativů,aby se takoví zákazníci už nerozmnožovali...a aby to byla odpověd na otázku,ano,do 14 dní zboží můžete vrátit...

tomas11*
hodnocení

2x

když prostudujete stránky a formuláře u svého nákupu tak tam vše potřebné najdete přesně vypsané , s Alzou v tomto směru jsem nikdy problém neměl a to u nich nakupuji od jejich vzniku.

Přeji úspěch.

robert82
hodnocení

Děkuju za odpověď. Pročítal jsem diskuze na internetu a je to tak půl na půl. Někteří lidé píší, že s tím Alza neměla problém, ale je i dost lidí, kteří píší, že jim strhli 20% za "opotřebování", prý údajně kvůli nějakému mikro škrábanečku.

pntna

my si vyzvedli zboží a druhý den ho vraceli *smich* prodavač se jenom pousmál a říká "Nebyli jste spokojeni?" a my *hi* a žádný problém

iz*
hodnocení

2x

Nejde o způsob doručení zboží,

ale o způsob uzavření smlouvy.

Smlouvu jste uzavřel přes internet, můžete od ní do 14 dnů odstoupit.

hodnocení

1x

Zákon říká jasně, odstoupení od smlouvy do 14 ti dnů bez udání důvodu lze. Ale s tímto vaším přístupem, si nemůžete vlastně nikdy nic koupit, protože nějaké slevy se objevují stále a tím pádem budete, jak píšete, nasr... vždycky!

joudic*
hodnocení

0x

Prijde mi to teda nefer jednani, a ano samozrejme muzete do 14 dnu pocitac vratit. Podle me by se na takove veci vubec nemela reklamace vztahovat, ale je to 14 dni bez udani duvodu, tak to samozrejme lze. Take si muzete koupit kazdych 14dni jinou vec a do 14 dnu ji vracet, ale nikdo to nedela.

Zas tak úplně jednoduché není, přeci jenom jsou v tom jistá omezení, nemůžete třeba vracet věci, které jste vybalil z hygienického obalu, taky CD vybalené z originálního obalu (a tedy možná zkopírované) a tak. Ale jinak...

Joudic: Divil byste se, kolik lidí tohle dělá. Já sám mám kámoše a ten si kupuje a vrací mobil každých 14 dní (objednavá si vždy použitý mobil, pak nejsou nikdy potíže při vrácení). Říkal, že už by si normálně mobil nekoupil.
On sám jednu dobu pracoval v Alze a okoukal to právě tam. Říkal, že to dělá hodně lidí, kteří využívají jenom toto. Třeba mají dovolenou, tak si na tu dobu koupí xbox a hry a po dovolené to jsou vrátit. Nikdy si doopravy nic nekoupí. Samozřejmě vždy si musí objednávat použitý...

hodnocení

0x
Možná by nebylo na škodu říct na reklamačním oddělení, až to budete vracet, pravý důvod. Oni vám totiž můžou rovnou těch 1500 vrátit zpět.
Nevím, jestli to dělá takto i Alza, ale když jsem dělal ve Vodafonu a někdo z tohoto důvodu vracel mobil, rovnou jsme mu tu slevu odečetli, aby nemusel vracet a znova kupovat ten stejný mobil. Bylo to výhodnější pro obě strany...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]