Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem synovi k Vánocům počítač. Kupoval jsem ho 18.12. přes stránky Alzy a platil ihned převodem, zbož jsem vyzvedl o pár dnů později na jejich pobočce. Včera jsem si všiml, že ho zřejmě hned po Vánocích slevnili o 1500kč. Nasralo mě to a rád bych jim tam zboží zašel vrátit a možná i ihned koupit zpět levněji - 1500 mi příjde poměrně dost!
Jde odstoupit do 14 dnů od kupní smuvy, když zboží nebylo doručené poštou? Oplatí se to vůbec? Popřípadě na co v tomto případě dát bacha.
Jak se říká, chybama se člověk učí, teď už vím, že tak drahé věci budu kupovat výhradně až svátcích.
Děkuju za odpovědi
takže jste koupil pc za nějakou cenu,která se vám líbila.se zbožím jste spokojený,je v pořádku,jen se po vánocích překvapivě a zcela nečekaně objevila sleva...ted hledáte způsob,jak pc vrátit a obratem si ho opět koupit,levněji,hm...pokud by jste čekal na povánoční slevy,asi by ten comp nebyl pod stromečkem...přibalil bych vám k tomu zdarma balíček prezervativů,aby se takoví zákazníci už nerozmnožovali...a aby to byla odpověd na otázku,ano,do 14 dní zboží můžete vrátit...
když prostudujete stránky a formuláře u svého nákupu tak tam vše potřebné najdete přesně vypsané , s Alzou v tomto směru jsem nikdy problém neměl a to u nich nakupuji od jejich vzniku.
Přeji úspěch.
Děkuju za odpověď. Pročítal jsem diskuze na internetu a je to tak půl na půl. Někteří lidé píší, že s tím Alza neměla problém, ale je i dost lidí, kteří píší, že jim strhli 20% za "opotřebování", prý údajně kvůli nějakému mikro škrábanečku.
Prijde mi to teda nefer jednani, a ano samozrejme muzete do 14 dnu pocitac vratit. Podle me by se na takove veci vubec nemela reklamace vztahovat, ale je to 14 dni bez udani duvodu, tak to samozrejme lze. Take si muzete koupit kazdych 14dni jinou vec a do 14 dnu ji vracet, ale nikdo to nedela.
Zas tak úplně jednoduché není, přeci jenom jsou v tom jistá omezení, nemůžete třeba vracet věci, které jste vybalil z hygienického obalu, taky CD vybalené z originálního obalu (a tedy možná zkopírované) a tak. Ale jinak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.