Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Port HTTP - v přehrávači nejde internet

Od: klepi® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den dostal jsem k vánocům blu ray přehrávač samsung BD-F 5100 který má možnost připojení LAN kabelu, a prohlížení you tube, facebook, atd. máme internet vedený kabelem, zdířkou ve zdi v pokoji, ale když jsem připojil kabel do blu ray a nastavil vše potřebné jako IP adresa, brána, maska, atd. objevila se mi chybová hláška že port HTTP není dostupný, ať se podívám jestli není blokován firewall bránou, ale v počítači jsem to nenašel, a upřímě nevím jak to může brána firewall blokovat, když ten kabel jde ze zdi přímo do blu ray a ne přes počítač.

Předem všem děkuji za pomoc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kabel ze zdi vede rovnou do routeru odkud je mj připojen i PC na kterém internet funguje? Pokud ano, nechtejte přehrávač nastavený na automatické vyhledání IP adresy - dostane jí z routeru přidělenou (musí být samozřejmě jiná než má přidělenou PC).

Pokud to opět nepůjde, připojte PC na ten samý kabel jako přehrávač a zkontrolujte, zda je vůbec kabek aktivní. Zdířka vůbec nemusí být propojená :) Já si všechny zdířky zapojoval nedávno po x letech.

hodnocení

kabel je připojen v PC normálně a vše funguje jak má, když jsem ho zapojil do blu ray, a najel jsem na nastavení sítě bylo tam napsáno zadání sítě bud auto a nebo ručně když jsem nechal auto nic se nedělo, zadal jsem tedy údaje z papírů co nám dal poskytovatel internetu kde je napsána IP adresa, maska, atd. vše je zadáno podle papíru, a když jsem dal test připojení tak vůbec nic

ctenar*

Vy date doma jen jednu zasuvku internetu od poskytovatele (ISP), ze ano? ISP ma zrejme nastavenou interni MAC adresu vaseho PC a jina zarizeni nepusti do site (blokuje je). Kupte si router a oznamte jeho MAC svemu ISP. K routeru jiz muzete pripojit soucasně PC i bluray.

doplněno 28.12.15 11:22:

Bez routeru byste musel u ISP pikazde zmenit povolenou MAC adresu podle toho, jestli zrovna pripojite do zasuvky PC nebo blueray. Nevim, jestli ISP dovoluje odstranit to blokovani podle MAC. To se musite zeptat jich.

Staci vam ten nejlevnejsi router s alespon 2 porty LAN. Zde od 369,- a je i s wifi (to vy nepotrebujete, tak si ho podle manualu vypnete).

Nebo router nastavit jako je nastaven pc, zadat do něj mac adresu původního pc, v pc dát vše na auto a nic se hlásit nemusí. Ale už by to chtělo více zkušeností.
ctenar*

Ano, "Clone MAC" je dalsi volba. Nevim, jak je to obvykla volba v menu routeru.

hodnocení

tohle je to co máme doma nevím jak to pojmenovat, a z toho vede kabel do PC a když strčím do blu ray tak to nejde, asi jsi tedy pořídím ten router

Port HTTP - v přehrávači nejde internet
ctenar*

My se uz drive dovtipili, co mate a co ne. Plati moje
doplněno 28.12.15 12:47:

Plati moje odpoved z 11:07.

hodnocení

Ahoj nevím, jestli je tu pán co miradil v odpovědi, ale mám dotaz, byl mi zapůjčen router s 1 portem LAN, myslíte, že by bylo možné kdybych jeden konec kabelu strčil do blu ray a druhý do routeru půjde to asi ne, viďte?

hodnocení

0x

Mal som nedávno podobný problém so smart televízorom,cez pevné pripojenie na router ako aj cez wifi sa nepripojil na internet hoci pripojenie na router mal,aj IP adresy boli v poriadku.Po vyradení routeru z okruhu sa smart televízor pripojil na net hneď.Po konzultácii s poskytovateľom internetu mi bolo poradené,aby som skúsil zmeniť nastavenie DNS 0.0.0.0 na 8.8.8.8 Po tomto nastavení servera zrazu všetko funguje,ako wifi pripojenie,tak pevné LAN na router a cez neho na internet.Snáď vám to pomôže takto si to nastaviť v blue-ray.

ctenar*

8.8.8.8 je DNS server provozovany Googlem. Pripojuje se snad ta TV na adresy, ktere nejsou registrovane v normalni DNS nebo co? *ee*

doplněno 28.12.15 21:17:

To jine dns jsi mel nastavit v routeru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]