Nejste přihlášen/a.
Jaky máte názor na aktualizace? Vyuzijete vzdy kazdou nabidku ke stazeni, i kdyz nevite co to prinese?
Já jsem všechny aktualizace zakázal a provádím jen u některých programů, u kterých mám zkušenost, že jsem si nikdy nestáhl něco nežádoucího. Ale ani to nebylo stoprocentní. Automatickým aktualizacím windows jsem ale zabránit nedokázal a dříve nebo později se stane pc nepoužitelné, takže musím pravidelně obnovovat systém. Asi je to nestandartní, ale zatím nikdo zde, ani na odborných poradnách mi zatím neporadil.
"..dříve nebo později se stane pc nepoužitelné.."
To není nestandardní, to je u Windowsu úplně normální. Nemám zkušenosti s W8 a W10, ale v dobách XPček jsme s kamarády měli přesně rozvrženo, kdy měla být na kterém PC udělána čistá instalace, jinak se taktéž stávaly - slušně řečeno - poněkud nepoužitelnými. Většinou to bylo v rozmezí 1-2 roky, výjimečně i 3 (u počítačů, které neběžely každý den). A když pozoruji, jak běží sedmičky na mém domácím vraku i na novějším firemním PC, tak ještě u nich tohle stále platilo.
Bezpečnostní aktualizace na Linuxu - ano. Programy a méně důležité součásti Linuxu - podle toho, jak moc je používám, případně jak dlouho už mi to určité aktualizace nabízí. Programy na Windows - jak které, u některých mi vyhovují spíše starší verze (lepší, když to funguje, než když to jenom hezky vypadá). A samotný Windows - ani omylem! Napřed si počkám, jestli se druhý den neobjeví článek s titulkem "Tisícům uživatelů Windows nejde po aktualizaci spustit PC", pak si přečtu zde a na dalších poradnách dotazy na téma "Včera to šlo a dneska ne, jak to?" a zasměju se u "Záplata kritických chyb vytvořila novou kritickou chybu" - přece jen ty backdoory nemůžou zavřít všechny. Navíc, nezlobte se, ale popis typu "Instalací této aktualizace vyřešíte problémy v systému Windows" v "profesionálním" a placeném produktu? Ehm.. A nakonec stačí zavzpomínat, jak mi kdysi vyladěné a stabilní XP po pár aktualizacích na konci jejich podpory úplně lehly a při slově "aktualizace" bych měl chuť někomu nacpat klávesnici tam, kam se běžně nevejde..
mel jsem windows 10 . automaticky se tam udělala aktualizace .. menuje se to build a dole v liste napravo. jak mate ikonky baterky u notasu , internet signal .. se udělalo , aby to ulehcilo hledani nejakych veci ve windows. ale od ty doby se zacal seka PC a nic neslo... musel jsem dat notebook do tovarniho nastaveni a mam zpet win 8,1 a vse slape jak ma
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.