Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak moc ovlivňuje router rychlost internetu?

Od: pclajk odpovědí: 11 změna:

Ahoj, sem počítačoví lajk takže těmhle věcem moc nerozumím :/ Chtěl bych se zeptat jak moc ovlivňuje router rychlost internetu a ping ve hrách? Doteď sem používal tento router alza.cz/... a doposud mi to nevadilo ,ale teď sem začal hrát jednu online hru a tam mám strašně vysoký ping , přemýšlím o tomto access-pointy.heureka.cz/... Ovlivní ta změna routero hodně ten ping a všeobecně rychlost internetu nebo ne? Díky za odpoveď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wnt
hodnocení

0x

Ne neovlivní. Čas pingu se odvíjí od "cesty" od vás k příjemci. Špatný ping je způsoben v 99% případů někde na cestě, takže jej ovlivnit nemůžete.

pclajk
hodnocení

Takže teda neexsistuje zbůsob jak zlepšit ping?

wnt

Pokud je váš ping na jiné servery OK, dejme tomu například na seznam, centrum apd, tak s tím nic udělat nelze.

hodnocení

0x

máš PC propojen kabelem nebo přes wifi? Rozhodně přeferuj kabel, ale že by ti router brzdil internet tomu věřím pouze v případě, že by v jeden okamžik měl hodně požadavků tj více připojených uživatelů. Vysoký ping je většinou na straně providera - teď jsou všichni doma a všichni koukají na internet = máš pomalejší internet.

pclajk
hodnocení

I když sem připojen jen já tak mám vysoký ping, exsistuje nějaký zbůsob jak to vylepšit?

hodnocení

0x

Zkontroluj si, jestli ti během hraní neběží třeba Torrent klient. Jiná hra může mít třeba větší objem přenášených dat, která může ve výsledku zhoršit ping. Jinak lepší router může ping zlepšit, ale očekávej změnu v jednotkách procent.

janka68
hodnocení

0x

Řeším stejný problém a otázku bych ještě rozšířila: je reálné od poskytovatele internetu chtít nápravu pokud je vysoký ping a ztrácejí se po cestě pakety, nebo s tím on nic udělat nemůže a potíž je v tom že server na kterém je hra provozována je moc daleko (Rusko, USA)?

Není např. nějaký pomocný prográmek co by toto vylepšil?

ctenar*

Program traceroute (tracert.exe) a podobne ti ukazi, kde se pakety zbrzduji nebo ztraci.

janka68
hodnocení

0x

Program na změření problému mám, hledám spíš nějaký tip jak ping a packet loss zlepšit, jestli vůbec něco takového je.

Opravdu Vám ten program změří, na kterém mezilehlém uzlu v internetu se vám zvyšuje ping?

janka68
27.12.15 13:49

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]