Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spouštet hry v Dos Boxu?

Od: jvn® odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych si zahrát nějakou starší hru , třeba ze stránek www.bestoldgames.net , ale nevim jak je spustit v dosboxu... poradíte?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to úplně jednoduché. Pokud nemáš na ploše zástupce DOSBoxu, tak si ho tam vytvoř, potom otevři složku se hrou, najdi spouštcí EXE nebo BAT soubor, a ten jednoduše přetáhni na ikonku DOSBoxu. Hra se spustí :) potom v okně se hrou můžeš dát ALT+ENTER a mít to na celou obrazovku ;)

jvn®
hodnocení

Díky moc, věděl jsem že je to jednoduchý, jen se mi to nedařilo zprovoznit :)

raduz*
hodnocení

0x

bud si ji namoutit jako novy disk nebo pokud mate na plose zastupce dosboxu, tak chytte mysi spustitelny soubor te stare hry a jenom ho na ikonu dosboxu pretahnete

tomasgulas
hodnocení

0x

Já jsem si stáhl obrovský balík, několik giga her rovnou s DOSBOXem. Nemyslím si, že by se jednalo jen o "zástupce", protože vím, že některé hry byly problémové, takže je tam určo i nějaký ten config a nastavení pro to, aby vše jelo korektně.

Mimochodem, jestli chceš tipa na starší věc, zahrej si Phantasmagorii 1. Je to sice 7CD, ale prostě super ;)

já mám taky balík, asi 1,5 GB DOSovek a všechno mi valí bez problému, po přetažení spouštěče na dosbox, bez nějakého nastavování :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]