Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvb-t it9135 versus win10.Marný boj

Od: totak® odpovědí: 12 změna:
V práci se toho dneska moc dít nebude tak jsem si dovolil zaměstnavateli navzdory vzít do roboty notebook a k němu televizní tuner. Problém je že mě okolnosti donutily přejít na win10 a spustit pod mima usb tuner to je teda radost. Na rozdíl od starých dobrých Xp sice hned náčrtky ovladače a identifikovaly zařízení jako it9135 ale naladit kanály to je nadlidský úkol. Zkouším progDvb DVBviewer i Blaze hdtv všechny s podporou 64bit systémů ale všechny zmíněné programy se seknou při spuštění vyhledávání signálu. A to tak dokonale, že je Wilde neumí vypnout ani přes správce procesů a tak jsem od rána už aspoň 50x musel počítač restartovat.
Nenašla by se tu dobrá duše který usb tuner pod desítkama funguje a byla by schopná poradit?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, sice neporadím, ale zeptám se. Máte k tomu pořádnou venkovní anténu nebo se snažíte ladit na přibalenou "pokojovku"? Zdravím!

doplněno 24.12.15 10:28:

Rozumím. Já jen, aby celá snaha nebyla zmařena špatným příjmem signálu. No, tak snad si pořádně projít nastavení obslužného programu (něco povolit a jiné zakázat).

To zatuhnutí by mohlo být od graf. karty - něčeho je na ní moc a nestíhá. Ovšem, on tam zatím ani žádný obrázek není. Přenechám prostor jiným pro lepší rady. Zkuste se podívat na TV přes internet v prohlížeči nebo VLC Media Playeru a služba bude veselejší.

doplněno 24.12.15 10:30:

Snad ještě - nejde ten program spouštět v režimu kompatibility např. OS WIN-XP?

Nastavit v zástupci toho programu.

doplněno 24.12.15 10:53:

No, jak jsem psal, tak třeba poradí ještě někdo jiný. Mohl bych pro Vás udělat snad to, že bych odkoukal požadovaný pořad za Vás a potom zde napsal stručný obsah. Ale to je už jenom vtípek, kterým nechci naštvat.

hodnocení

Já to tady dřív, když byl v práci větší klid provozoval pravidelně i na na tu pidi anténku co k tomu dávají. Takže v anténě to nebude. Jenže tenkrát jsem měl ve skříňce starý pentium4 s ixpéčkama a terazky jsem si na to přivezl i deset generací výkonnější noťas protože starý klimpr bohužel dosloužil. Takže teď místo cukání obrazu kvůli nedostatečnému výkonu řeším nekompatibilitu supermoderního systému a pět let starého usb klíče.
doplněno 24.12.15 10:45: Mám ty obslužné programy ve verzích 64 bit protože původní 32 bitový který k tomu dodávají se i v režimu kompatibility taky vždycky dokonale kousnul. Začínám si myslet jestli ten tuner jak se válel v šufleti taky třeba neodešel. Ale proti tomu svědčí to že ho Wilde vidí a na jednom z programů se sekundu před zatuhnutím ukáže síla signálu 100% kvalita nic, Kdyby bylo po něm tak by byly nuly asi v obou oknech. Co se týče možnosti pustit si to přes internet tak to není možné. Jsem uprostřed polí a mobilní FUP by počítač vycucnul za pár minut.

ctenar*
hodnocení

0x

Dneska to jeste nejak preckas a vecer uz se muzes zacit koukat na mobil. *smich*

hodnocení

0x

Skúste sa pozrieť na toto,snáď pomôže.: linuxtv.org/...

doplněno 24.12.15 13:20:

Oprava odkazu.: linuxtv.org/...

ctenar*

Ty se musis naucit vkladat odkazy nebo přestat dělat TEČKY za URL! Je to už nejméně 4.odkaz, který od tebe vidím, který nefunguje.*bum*

hodnocení

Jen aby ten androidovej zázrak nekopal stejně jako tahle sranda ze šuflete. Přeci jen tablet nebo adaptér z mobilu člověk před kontrolou schová rychlejš než noťas.
ctenar*

ITE uz to ani nevyrabi, ani nepodporuje. Posledni verze ovladace je z 2012 :(

Dík za upozornenie,len neviem,prečo sa tá bodka niekedy dostane a inokedy nie a podľa zvyklosti z pravopisu ju tam automatický ťuknem.

111®
hodnocení

0x

já tedy W10 nemám a tudíž neznám, ale mám dotaz, majé tako VMP? pokud ano nezkusil jsi to pod ním? Za zkoušku nic nedáš...

hodnocení

Desítky nahradily mediacenter klasickým WMplayerem který televizi dvb-t nepodporuje. Údajně se tam dá mediacenter doinstalovat ale je to dost složitý takže zatím zkouším osvědčený programy. Co se týče toho jestli se vyrábí nebo ne, nevím jak oficiální výrobci, ale číňani sekají 9135b po kilech. Díky oboustrannýmu osazení plošňáku se jim celý tuner vejde na čtvereček 2x2 cm.

lambert
hodnocení

0x

Zrovna tohle jsem včera řešil taky. koupil jsem USB tuner Evolveo Mars a nefungoval s progDvb, DVBviewer, Arcsoft Totalmedia... Nakonec jsem našel ale relativně nový program pro win 10 a navic má i češtinu. Je tady: sichbopvr.com/...

Dvb-t it9135 versus win10.Marný boj
hodnocení

Už ho mám nainstalovanej a vypadá dobře. Akorát se mi nepodařilo najít nastavení scanu pro všechny frekvence. Našel jsem jen políčko kde se dá ručně zadat jedna frekvence a následně nechat prohledat ale to by byl blázinec to takhle přidávat po jednom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]