Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřebuji poradit s notebookem.
Jedná se o cca rok starý ACER 15" s operačním systémem WIN8. Systém začal psát hlášky a stal se nestabilním
Mám instalační Flash disk USB a CD na win7, ale nechce číst po startu ani CD ani s USB klíčenky. Mám ještě jeden NTB starší, kde to funguje, takže je vyzkoušeno, že USB je v pořádku. Zkoušel jsem více Flashdisků a nic.
V biosu jsem nastavoval co šlo, ale USB a CD to prostě ignoruje. Věděl by někdo co s tím?
Děkuji
Dobrý den, pokud jde o BIOS, tak by mělo stačit mít tam povolené porty USB a nastavit bootování z USB nebo CD-ROM jako první + BIOS před odchodem uložit. Pokud se BIOS neuloží (změna), tak je už slabá jeho baterie. Zdravím!
doplněno 24.12.15 09:54:V jednom PC jsem měl BIOS, kde se na té záložce s volbou pořadí bootování ještě volilo v jedné položce (nevím už v jaké) mezi Advanced a Optional. A fungovalo to (tuším) na Advanced.
doplněno 25.12.15 19:00:Nastavte si F12 Boot Menu na Enabled a hned po zapnutí NTB klávesou F12 vyvoláte nabídku, kde si vyberete zařízení, ze kterého se má bootovat.
Zdravím.
Vše nastaveno mám i po uložení zůstane uložené pořadí USB první, jen to prostě stále jede z disku C.
podívat se
a jaký acer přesně?
Počítač , nebo tento počítač , - nebo jak je to u Win8 nevím , ale musíš vidět disky , a pokud je tam recovery bývá na D.
Tak příště už to bude brnkačka.
Tak jsem to udělal následovně. Chtěl jsem sice win7, ale díky radě jsem to rozjel zpět na win8, který byl předinstalovaný na disku.
Takže děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.