Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebootuje z USB

Od: acer® odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Potřebuji poradit s notebookem.

Jedná se o cca rok starý ACER 15" s operačním systémem WIN8. Systém začal psát hlášky a stal se nestabilním

Mám instalační Flash disk USB a CD na win7, ale nechce číst po startu ani CD ani s USB klíčenky. Mám ještě jeden NTB starší, kde to funguje, takže je vyzkoušeno, že USB je v pořádku. Zkoušel jsem více Flashdisků a nic.

V biosu jsem nastavoval co šlo, ale USB a CD to prostě ignoruje. Věděl by někdo co s tím?
Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud jde o BIOS, tak by mělo stačit mít tam povolené porty USB a nastavit bootování z USB nebo CD-ROM jako první + BIOS před odchodem uložit. Pokud se BIOS neuloží (změna), tak je už slabá jeho baterie. Zdravím!

doplněno 24.12.15 09:54:

V jednom PC jsem měl BIOS, kde se na té záložce s volbou pořadí bootování ještě volilo v jedné položce (nevím už v jaké) mezi Advanced a Optional. A fungovalo to (tuším) na Advanced.

doplněno 25.12.15 19:00:

Nastavte si F12 Boot Menu na Enabled a hned po zapnutí NTB klávesou F12 vyvoláte nabídku, kde si vyberete zařízení, ze kterého se má bootovat.

hodnocení

Zdravím.

Vše nastaveno mám i po uložení zůstane uložené pořadí USB první, jen to prostě stále jede z disku C.*ee*

tomas11*

není tam někde recovery?

acer11
hodnocení

0x
Posilam fota jak to vypada.
Stale to nejde.
Dekuji
Nebootuje z USB
Nebootuje z USB #2
acer11
To je prave to co nejde. Bootovaci nabidka kdyz vyjede, tak je tam jen pevny disk nebo network.
Cd ani usb tam nikdy nebylo.
To same v tom menu se typ usb nikdy neukaze.
Ve win vse fungovalo.
tomas11*

servispckupka.cz/...

podívat se

a jaký acer přesně?

doplněno 25.12.15 21:58:

Počítač , nebo tento počítač , - nebo jak je to u Win8 nevím , ale musíš vidět disky , a pokud je tam recovery bývá na D.

doplněno 27.12.15 11:46:

Tak příště už to bude brnkačka.*palec*

hodnocení

Tak jsem to udělal následovně. Chtěl jsem sice win7, ale díky radě jsem to rozjel zpět na win8, který byl předinstalovaný na disku.

Takže děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]