Nejste přihlášen/a.
1-Windows 10 o vás ví vše kde bydlíte,...
2-Je tam nepřehledný nastavení
3-Nenačte se zprávně skoro žádná aplikace
4-chce to pořád po vás update
5- jediný + je WINDOWS STORE
Na jednom pc jsem to zkusil. Je to něco jiného, ale nějak se s tím sžívám. Sejně se tomu ( instalaci) do budoucna nevyhnete, tak vo co go. A to že ví kde bydlíte? No bože, je mi to naprosto jedno. Jsou další tisíce aplikací, který ví i kde se pohybujete. Nebojte se, ono to skončí jedním velkým krachem civilizace.
XP bude žít navěky měl jsem vistu ta byla dobrá,ted mám XP protože na "normální" pc to stačí a viry?Žádný,to o bezpečnosti to jsou jen keci aby lidi pořád utráceli za nový OS,nikdy jsem s bezpečností neměl problém a navíc když budu chtít jiný Win tak si do XP maximálně stáhnu jen téma,a nene témata pc nezpomaluje ani nijak nezanáší OS,to musí člověk vědět jak na to
Naprd a přitom řídí 99% veškeré Internet komunikace šetří provozní náklady, investice a poskytuje mnohem vyšší výkon. Provoz aktuálního Internetu jen na nějakém Windowsu, tak jsme v (!)
kde bydlíte o vás neví přímo ale podle IP adresy připojení, to o vás ví ale i mobil, řada aplikací o vás ví daleko horší věci, podle jména a příjmení se dají často najít velmi podrobné věci na internetu.
Osobně Win10 používám a nemůžu si ho vynachválit.
S načítáním ničeho nemám problém, zdá se mi i rychlejší.
Poskytování osobních udajů které systém z počátku shromaždoval jde jednoduše vypnout, nic méně nešlo o žádné tajné informace šlo pouze o protokoly spuštění programů aby společnost věděla zdali systém správně funguje- pokud je opravdu někdo tak najivní a myslí si že pro společnost jejiž obrat přes 50 miliard dolarů ročně zajímá něčí učet na kterém je pár desítek tisíc nebo to co dělá ve volném čase tak je asi trochu hlupák.
Systém je nový a jako u všeho nového ne vše funguje na 100% proto aktualizace, snaží se vyladit funkčnost- někdo by byl asi spokojenější kdyby se řeklo "no tak to nefunguje, nevadí- serem na to poraďte si sami"
Nastavení je naopak zjednodušeno pro laika upraveno tak aby dokázal vše nastavit sám / nic méně lze si zapnout klasické ovladací panely jako na starších OS
XP zatím nemohou umřít. Pracuje na nich spousta profesionálních aplikací, jako automatizace, strojírenství ap. Nový noťas a na něm XP, jinak nic neuděláš..
Treba takova strojirenska aplikace Solid Works 2014, co nejde na XP ani nainstalovat, protoze tento system uz tvurce SW nepodporuje?
A myslenka noveho NTB s W XP je tez zajimava. To si na nej ty chybejici ovladace naprogramujete, nebo tomu budete nutit ovladace pro novejsi OS doufajic, ze to bude "nejak" fungovat?
wsdfwdd: Šíříte poplašnou správu na víc nemáte odvahu ani se registrovat zde na poradně.Jsem důchodce a používám Win.7 Na vánoce jsem dostal dárek od vnoučat tablet HP Pavilon x2 Detachable 10- 104nc s Win.10 Je to skoro stejné jak Win 7 jen trochu jinačími obrázky ovládání. Aktualizace chodí ale i ve Win. 7.Také.Nastavení jsem pochopil během jednoho dne. Jsem běžný uživatel počítače samouk podle příruček Internet pro seniory,Word pro seniory a Exel pro seniory. A ještě 333 tipu a triku pro Internet.
1 - to kde bydlíte ví dalších XY jiných aplikací, včetně například Google apod.
2 - nastavení mi přijde dost přehledné aby člověk nastavil co chce
3 - můžete prosím uvést která? Já jsem tedy na žádnou standarní aplikaci kterou používám nenarazil že by se správně nenačetla...
4 - update je něco špatného? držet si systém s aktuálníma zálatama je snad ve vašem zájmu...
W10 jsem taky nechtěl, přišly s počítačem, ale zvyknul jsem si a vše jede v pořádku, ty argumenty které tu uvádíte jsou trochu z cesty...
Navíc, k soukromí - radím odstěhovat se někam na Antarktidu kde není internet, mobilní síť, nic, v dnešní době je třeba se smířit s tím že soukromí ztrácí na významu pojmu a lepší to nebude, člověk může danou míru "co vše o něm Internet ví" omezit tím že na sebe například na FB a jiných stránkách nepráská kde co ale omezí jen na to nejnutnější
PS: uvědomujete si že vaším příspěvkem, a vůbec návštěvou webu vidí provozovatel Vaši IP adresu?
Do včera dobrý, ale teď to natáhlo nějakou obrovitou aktualizaci a od tý doby nejde na touchpadu rolování! ani dvouprstem pr. tlačítko, jen šipku lze strkat. Po vyhledávání problémů hlásí odstraněno. Jde vám touchpad?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.