Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s patičkou na webu

Od: blechta® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Já vím, že je to šílené, ale už si nevím rady a tak bych se chtěl zeptat, proč mi na mém webu neustéle zlobí patička (viz odkaz). Jde o to, že jakmile někde na stránce použiju float, tak se mi patička místo plné šířky zcucne pouze na šířku content divu, což nevím, jak je možné, protože jsem vyzkoušel i všude možně clearovat a bez úspěchu, konkrétně mi toto dělá zarovnání tlačítek sociálních sítí v levém panelu, a kvůli tomu mi to rozhodilo patičku a já už fakt nevím co s tím... Dneska jsem web konečně z holých php souborů převedl na šablonu a nacpal do redakčního systému, ale po následné úpravě levého panelu (float left na tačítka) se ta patička zcvrkla, sice ještě není hotová, ale já bych nejdříve potřeboval tento problém vyřešit... Já vím, že je nesmírně složité vyznat se v nečím zdrojáku, ale já už prostě nevim... Jinak stránky jsou hostované přímo z domova - běží tady u mně na serveru, a tak se může stát, že ráno chvíli nepojedou, protože tady potřebuji přenastavit síť, protože hlavní router má bug s ddns...

Odkaz na stránky: blechta.info.tm/...

Předem děkuji za vaši snahu mi pomoct a přeji klidné prožití vánoc...

S pozdravem Vojtěch Blechta

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

me prijde, ze nezvladate zakladni veci v html... div s patickou prece nemuze byt v obalu, ktery jej svou sirkou limituje

hodnocení

ne, ono to tak musi byt, aby paticka byla vzdy na konci... (jak můžu nezvládat základní html, když jsem celý ten web ručně napsal..?) Ale děkuji, za radu, ono to tak bylo, proto, že tehda ten web byl trochu jinak udělán, a aby se patička zobrazovala vždy na konci stránky, tak musel být divu content, ze kterého vystupovala a roztahovala se po celé šířce monitoru, ale teď už to snad nebude třeba, děkuji, skusím...

doplněno 23.12.15 03:52:

No, tak jsem se kouknul do zdrojáku, a nestačím se divit, ten div je ve skutečnosti opravdu přímo v body, ale pokus si stránku zobrazím, tak je v obalovacím divu... :/

doplněno 23.12.15 03:56:

Tak opraveno (cosi mi tam přidávalo php, opraveno, ale stejně se nic nezměnilo...)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já si myslím, že problém je v souboru style.css - a tam v nastavení pro patičku. Řekl bych, že Vám tam něco chybí (tedy, určení pozice patičky).

Přesně to nevím, ale asi bych zkusil přidat hodnotu "position: absolute;" (bez uvozovek). Takže, tam bych experimentoval s nastavením patičky. Zdravím!

doplněno 23.12.15 11:38:

No, vidíte, že i rada horší může člověka nasměrovat k úžasnému výkonu a výsledku .

hodnocení

Dobrý den bene,

Pomocí position absolute mohu hýbat s patičkou pouze po obrazovce, a nemůžu jí dát na konec stránky (pokud je stránka delší než výška monitoru) Jinak nevím, co je to za anomálii. ale cosi mi tam pořád patičku cpe do divu, který obaluje stránku (obsah a levý panel, proto, má patička stejnou šířku) ale v editoru je něco úplně jiného, než se zobrazí v prohlížeči a zajímalo by mne, co s tím to CMS dělá...

doplněno 23.12.15 09:57:

HOTOVOOOOO! :D Problém jsem už našel, šlo o neuzavřený čistící div s postraním panelu, kde se mi CMS vždy pokusilo opravit chybu a dic ukončilo, ale bohužel na špatném místě, stačilo div uzavřít a ž je to v pohodě...

Děkuji bene, protože bez tebe by mne to ani omylem nenapadlo...

Problémy s patičkou na webu
Problémy s patičkou na webu #2
iz*

Patička může být v obalu, ale obal nesmí být užší, než patička.

U přetékajícího obsahu nikdy nelze spoléhat (usuzovat)

na výsledné zobrazení u návštěvníků.

Patičce je podle mne lepší nastavit "clear: both", pak by se měla bez problému zařadit pod předchozí bloky (divy).

Ve stránce máte příliš velký obrázek → je nesmysl vkládat na web obrázek více dvojnásobně velký, než jak se má zobrazit a překreslení nechávat na prohlížečích. Upravte obrázek v grafickém editoru na potřebnou velikost a teprve potom jej vložte na web.

[Internet je rychlý, prohlížeče většinou nemají se zobrazováním problémy, ale stále existují poskytovatelé připojení k internetu s nízkým limitem. Já mám od T-mobile 3 GB měsíčně. Pak mne samozřejmě zajímá i to, jestli při návštěvě stránky stahuji obrázek o velikosti 2.362 kB nebo po úpravě jen 155 kB.]

Plovoucím položkám menu nastavte pevnou šířku. "Min-width" se nemusí ve všech prohlížečích zobrazit korektně. Menu bych ostylovala jinak → pokud nyní přejedu nad položkami, zůstane u nich po odchodu barva nastavená pro :hover efekt (Opera 12.17, Windows XP).

Problémy s patičkou na webu #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]