Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenáročný antivirus na starý počítač

Od: oldpc odpovědí: 18 změna:
Zdravím, včera jsem si poskládal počítač z komponent co mám doma (konfigurace odpovídá roku cca 2004), nainstaloval Win XP a potřeboval bych nějaký nenáročný antivir, který ochrání, ale nebude počítač nějak moc zatěžovat. Mám ho víceméně jen kvůli starým hrám a filmům, ale chtěl bych ho mít připojen i k internetu. Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

zkus Panda

scv®
hodnocení

0x

Free verze BitDefenderu nebo Aviry nejsou moc náročné, otázka ale také je, kolik toho umí..

bruno*
hodnocení

0x

I na pravěkém pc můžeš mít dobrý antivirus. Z těch nejčastěji stahovaných free je to Avast!

too
hodnocení

0x

těžko říct, když nevím, o jakou vykopavku jde

PS:nie, radšej linux

hodnocení

0x

Já bych se na antivirus vybodl a radši přemýšlel na co klikám, co stahuju a co spouštím :) na obyčejné brouzdání na internetu není antivir potřeba. Já antivir asi tři roky nepoužíval vůbec a když jsem ho jednou za čas nechal zkontrolovat ESETem, nikdy nic nenašel, snad jen teoretické hrozby v programech, o kterých jsem věděl že tam mám a měl jsem je tam úmyslně. Teď na novém počítači jsem nechal běžet jen Windows Defender (který je mimochodem v XP SP3 taky).

paniks*
hodnocení

0x

*free* antivirus nema vetsinou smysl, nez pouzivat avg, avast nebo podobny sh*t, tak je stejny nemit v pc nic, jejich uroven ochrany je asi tak stejna a to nulova (mraky false detekci a opravdove hrozby stejne nepodchyti).

host*
hodnocení

0x

Jestliže na dnes zastaralých, dříve moderních nebo dokonce ve své době nejmodernějších, běhal svižně Avast, tak proč tam opět nedat Avast? Stačilo mu 64 nebo 128 MB RAM, a procesor běžící na nějakých 600 MHz, tak proč ho nezkusit? Osvědčený, ve své době moderní ochrana. Takže by mohla sloužit i dnes. Lepší alespoň něco, než nic.

no jo, jenže to byla tehdejší verze programu, dnešní si toho sežere několikanásobně víc a počítač s tím bude nepoužitelný. A na tak staré verze bych neočekával aktuální virovou databázi.

hodnocení

0x
Já tedy antivir take nepouzivam :O Obcas PC projedu nejakym ale to je vse.

hodnocení

0x

Na takový starý počítač doporučím zcela nenáročný a přitom dobrý Panda Free Antivirus 2016: pandasecurity.com/... a k tomu rychlý starší prohlížeč Opera 1217 (ale neprovádět jeho upgrade !): cs.softonic.com/... Bude to běhat jako zamlada.

hodnocení

0x

Oteviram stare tema. Rad bych na rodicovske PC kde je P4 a 2GB RAM s W7 nejaky free AV, ktery nebude pozirat pamet tak jako uz vyzkousena Avira nebo Avast :( Teda pokud neco takoveho ted jeste existuje. Vzdycky me oprudi, jak se to hned po spusteni zahlti kontrolou a aktualizacemi. Dik za tipy

jirib
Na starém jednojádru už nic...hlavně ne internet...aspoň dvoujádro a 4Gb.

To je super rada. Ja se zeptam na sw a je mi doporucena vymena HW. Pripadam si jak na hotline Mikro$oftu, kde jsem shanel specificky stary SP pro drivejsi verzi Office a misto realne odpovedi se mi snazili neustale prodat Oppice 365 a ten SP, ktery tam nekde musi mit mi stejne neposkytli...

Takze rady typu porid si novy PC/upgraduj mi vazne netreba...

@strnad: Zatím poradím zkusit zvýšit RAM na 4GB, 2GB je pro W7 v dnešní době už trochu málo a tomu PC by to mohlo dost pomoci i s free Avastem. To je moje zkušenost. Jinak náročnost free antivirů nejen na paměť PC se moc neliší a zatím podle mých zkušeností je free Avast jeden z nejlepších.

Ale spousta dalších rádců se mnou nemusí souhlasit ...

Dal bych tam ten od microsoftu. V pohode staci. Akorat na win 7 postupne bude koncit podporad SW.
support.microsoft.com/...
iz*

@Satam, mně Sedmičky docela svižně jedou i na notebooku s 1 GB RAM, na 2 GB RAM mi fingují dokonce i Desítky.

@Strnad, já si vystačím s Defenderem (pravděpodobně jej v PC máte také), není potřeba instalovat jiný antivir.

@iz: jsi hodně nenáročná.

Rozumný a chytrý uživatel internetu nepotřebuje žádný antivirus, protože nejlepší antivir je ten, který máme v hlavě. Já osobně mám free Avast jen proto, kdyby mi něco uteklo. A to se mi stalo asi tak 3x za 5 let.

PC rozsireno na 4GB a porad je to chciple. Prijde mi, ze ty free verze porad stahuji nejake kravoviny a porad otviraji okna a ponoukaji slevy na nakup plne verze produktu, nainstaluji tam jakesi paralelni programy na cisteni PC, spravu hesel a podobne chujoviny, ktere uzivatel vubec nechce a tim zabiraji pametove prostredky PC. Nebo to tak delaji i plne verze?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]