Nejste přihlášen/a.
Já bych se na antivirus vybodl a radši přemýšlel na co klikám, co stahuju a co spouštím na obyčejné brouzdání na internetu není antivir potřeba. Já antivir asi tři roky nepoužíval vůbec a když jsem ho jednou za čas nechal zkontrolovat ESETem, nikdy nic nenašel, snad jen teoretické hrozby v programech, o kterých jsem věděl že tam mám a měl jsem je tam úmyslně. Teď na novém počítači jsem nechal běžet jen Windows Defender (který je mimochodem v XP SP3 taky).
Jestliže na dnes zastaralých, dříve moderních nebo dokonce ve své době nejmodernějších, běhal svižně Avast, tak proč tam opět nedat Avast? Stačilo mu 64 nebo 128 MB RAM, a procesor běžící na nějakých 600 MHz, tak proč ho nezkusit? Osvědčený, ve své době moderní ochrana. Takže by mohla sloužit i dnes. Lepší alespoň něco, než nic.
Na takový starý počítač doporučím zcela nenáročný a přitom dobrý Panda Free Antivirus 2016: pandasecurity.com/... a k tomu rychlý starší prohlížeč Opera 1217 (ale neprovádět jeho upgrade !): cs.softonic.com/... Bude to běhat jako zamlada.
Oteviram stare tema. Rad bych na rodicovske PC kde je P4 a 2GB RAM s W7 nejaky free AV, ktery nebude pozirat pamet tak jako uz vyzkousena Avira nebo Avast Teda pokud neco takoveho ted jeste existuje. Vzdycky me oprudi, jak se to hned po spusteni zahlti kontrolou a aktualizacemi. Dik za tipy
To je super rada. Ja se zeptam na sw a je mi doporucena vymena HW. Pripadam si jak na hotline Mikro$oftu, kde jsem shanel specificky stary SP pro drivejsi verzi Office a misto realne odpovedi se mi snazili neustale prodat Oppice 365 a ten SP, ktery tam nekde musi mit mi stejne neposkytli...
Takze rady typu porid si novy PC/upgraduj mi vazne netreba...
@strnad: Zatím poradím zkusit zvýšit RAM na 4GB, 2GB je pro W7 v dnešní době už trochu málo a tomu PC by to mohlo dost pomoci i s free Avastem. To je moje zkušenost. Jinak náročnost free antivirů nejen na paměť PC se moc neliší a zatím podle mých zkušeností je free Avast jeden z nejlepších.
Ale spousta dalších rádců se mnou nemusí souhlasit ...
@iz: jsi hodně nenáročná.
Rozumný a chytrý uživatel internetu nepotřebuje žádný antivirus, protože nejlepší antivir je ten, který máme v hlavě. Já osobně mám free Avast jen proto, kdyby mi něco uteklo. A to se mi stalo asi tak 3x za 5 let.
PC rozsireno na 4GB a porad je to chciple. Prijde mi, ze ty free verze porad stahuji nejake kravoviny a porad otviraji okna a ponoukaji slevy na nakup plne verze produktu, nainstaluji tam jakesi paralelni programy na cisteni PC, spravu hesel a podobne chujoviny, ktere uzivatel vubec nechce a tim zabiraji pametove prostredky PC. Nebo to tak delaji i plne verze?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.