Nejste přihlášen/a.
Mám v plánu si stáhnout větší množství dat například 30 x 5GB souborů, tudíž to pár dní potrvá a nechci furt k tomu chodit (stahovat jeden po druhém - vysvětlím dál).Jelikož je před stažením opsat captcha, musím to udělat na začátku pro všechny soubory, abych pak měl od toho pokoj (uložto dovolí i pro neregistrovaný účet stahovat víc souborů najednou po smazání cookie)
K jádru věci - první důvod je ,že kdybych to stahoval po jednom, nevyužil bych plně rychlost připojení (rychlost stahování uložto je omezená na 200kB/s, internet mám 700kB/s). Další důvod, jak jsem psal, by bylo neustále se vracení zadávat tystupidní kódy
Jenže pokud soubory stahuji najednou, vzniká problém, že soubory se nezapisují na plotnový disk souvisle (a řešit to přes další doč. hardisk/RAMdisk nechci) a soubory jsou nechutně hodně fragmentované,k že místo 100MB/s čtení se to zpomalí na 10MB/s a také dochází k větší zátěži disku.
Proto bych chtěl vědět, jak zařídit, aby se při stahování (Velikost souboru je známá, jak jistě víte přes http header Content-Length), se zařídilo, aby se místo alokovalo souvisle pro každý soubor (samozřejmě v rámci již existující fragmentace disku, snad rozumíte).
Jakým způsobem to řešit? Jde to nějak řešit při zachování současného programu na stahování (Opera)?
Nebo to si musí umět říct ta aplikace (specializ. download managery)
Kromě prosté (naivní) metody, že se nejdřív vytvoří soubor s "samými nulami" dané délky (což je ve výsledku dost blbé řešení, ten zápis nějakou dobu trvá ) umí OS / Filesystém / API programu k filesystému nějak zařídit alokování toho souvislého bloku bez vlastního zápisu celé délky souboru?(tedy tu první naivní metodu zavrhuji)
Samozřejmě logicky podpora musí být v samotné aplikaci (browseru) - když používá funkce pro manipulaci se soubory, tak musí nějak sdělit OS, že soubor bude mít konkrétní délku.
Které prohlížeče / download managery tohle umí?
používám FRD,a tyto problémy neznám: nic neopisuju,stahuju i více souborů naráz,prostě v pohodě,přeruším stahování,pustím znova,stahoval jsem filmy o velikosti 3 až 15G a nebyl problém...
...ohledně tý alokace opravdu nevim,co myslíš,tomu prostě nerozumim vo co gou>> nastavim místo stahování (ukládání),můžeš pro jednotlivý soubory extra,a captcha to prostě přeskočí,víc mě osobně nezajímá...
Tohle asi žádný stahovací software neřeší. A neřešil bych to zrovna tak. Při stahování to HDD snad zvládne tak jako tak a pokud ti později bude fragmentace vadit, nic ti nebrání provést defragmentaci. I když mám ve firefox na stahování "DownThemAll" který stahuje soubor současně z několika pozic, tak možná si alokuje místo předem (i když pochybuji).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.