Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Chtěl bych použít ventilátor z počítače Prime Color Pc-Hc5 rozměr 103x103x 56 , průměr větráku 92 mm 12V 0,38 Amp s chladičem do chladícího boxu na rozhánění vzduchu o proti mražené desce. Nevím jestli by mě tento ventilátor byl co platný , aby mě po celém boxu rozháněl studený vzduch. Tento chladící box bude použitá stará lednička 100 l . Protože v chatce kde mě to bude sloužit není elektřina a já jen používal namražené desky, chtěl bych chladící schopnost částečně zvíšit.Já vím že je to můj výmysl , ale ventilátor bude napájen autobaterií 12 V 47Ah. Děkuji za odpověď a těším se že mi někdo odpoví. Ještě jednou díky a přeji Vám všem krásné Vánoce
Rozumím tomu dobře? Budete používat ledničku jen jako bednu a do ní strčíte něco zmrzlého a na to chcete foukat. Je to tak?
Pokud už chcete rozhánět vzduch a máte k distopozici ventilátor v kombinaci s namraženýma deskama zvažte přikoupení (stojí pár korun) Peltierova článku - mohl by vám aspoň částečně pomoct, záleží jak dlouho na chatě budete (aby vystačil akumulátor), případně bych zvážil jestli 100l není zbytečně moc (aneb každý litr se počítá)
Pozapoměl jsem doplnit (už to je nějakou dobu co jsem ho používaů - najděte si jak přesně Peltier funguje - z jedné strany je třeba odebírat vyrobené teplo a z druhé strany chladí
Je to tak jak to píšete. Věřím že bádám po něčem co asi není možné, ale já to zvažuji, že použití ledničky bude v létě jen tak osm hodin a to tak maximálně 2x do týdne.
Ventilátorem chladící výkon nijak nezvýšíte. K peltiéru-stolitrový box nevychladí, to by muslela být deska jako prase. Já jedním peltierem v kombinaci s hliníkovými chladiči a ventilátorem, odebírajícím z teplé strany, vychladil boxík na dvě petky a to tak tak. No, vychladil. Spíše udržoval teplotu lahví v rozumné míře, lépe řečeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.