Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Známý se mi již několikrát svěřil s tím,že se mu sama od sebe zapíná a vypíná webkamera..už tenkrát mi to bylo divné,napadlo nás,že třeba je to jen z důvodů aktualizací nebo něčeho podobného,avšak přelepil ji pro lepší pocit..po čase se mu však vytvořil nový účet se stejným názvem jako jeho stávající avšak s příponou "1" .. tento účet nešel smazat ani nijak kontrolovat..jeho webkamera se zapínala čím dál častěji..Zní to opravdu velmi zvláštně i paranoidně..ale po nějaké době se mu začal přepisovat i text co psal na Facebooku.. kolikrát se přestala ovládat myš..kliknula na nějakou fotografii na této sociální síti a začala něco psát do komentáře.. poté taky napsal konkrétně mně do chatu " fuck you " .. tudíž známý z toho byl celkem vyděšený ..otevřel poznámkový blok a napsal tam,jestli tam někdo je.. odpověď byla okamžitá : " This is your end bastard " .. zní to spíš jako nějaká Sci-fi povídka .. Na síti mají doma více lidí,ale nikomu se to prý neděje.. a když notebook odpojí od sítě,tak to všechno přestane.. myslíte,že postačí přeinstalovat Operační systém?
Děkuji za návrhy či odpovědi
Zformátovat HDD a nainstalovat OS určitě postačí. Měl by se zamyslet, kdo měl k jeho PC přístup.
Když nainstaluješ antivir a firewall, nebudeš otevírat kdejakou neznámou blbost, která ti přijde, při instalování čehokoli budeš používat mozek, tak se bát nemusíš.
Mladýmu se na Asusu stalo něco podobného asi před rokem (protože leze kam nemá a nehoví tomu) tedy jen ta kamera se zapínala a měl pocit že ho někdo sleduje , tak jsme to přeinstalovali protože už to bylo stejně potřeba , ale opravdu to byl hodně blbej pocit a taky to přelepil .Ale dle mne to bylo něčím jiným jen se mi nechtělo pátrat.
Jasně i kdyby to tak bylo format to řeší,
pro svc - na tom asusu byla Vista
sory - scv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.