Nejste přihlášen/a.
1. Nepíše mi jedna klávesa na starším notebooku. Jak zprovoznit kontakt?
2. Neumím zadat Alt+64 nebo jiné. Jakmile dám Alt, tak neumím zadat číslo. Dělám zatím čísla přes Shift a jinak to neumím.
Můžete mi poradit? Na PC umím, ale klávesy na notebooku neovládám. Dík za radu.
Možná nemáte zapnuté tlačítko na psaní číslic : NUM LOCK,najdete ho vpravo nahořenad čísly...
Odpověď jde správným směrem, ale nedaří se mi to. Já mám Num Lk na čtvrté klávese zleva nad číslicemi, Je to současně i F4. Mě jdou psát čísla pouze se stiskem Shift+číslo třeba klávesami č, ř, ž. Uprostřed na U, I, O, J, K, L, M jsou také číslice modré. Neumím je ale také zapnut nebo nejdou. Zkoušel jsem vlevo dole Fn+nahoře na F4, kde je NumLk také to nějak zapnout, ale pořád to nejde.
Nic jiného nezbývá než mi to popsat polopatě. Zkoušela to dcera, která dělá s notebookem a kód pro asci jsme tam nedali. Umítedy někdo zadat kód asci z klávesnice? Čísla jdou psát, ale spolu jako na PC Alt+číslo ASCII ne. Ještě pro objasnění. Na PC mohu zadat písmeno b klávesami Alt+98. Tady to neumím. Přece si nebudu kopírovat několik řádek písmen b, B do dopisu a v textu bych je vždy kopírovar tam, kde by chyběly. Toto píši z PC. Jinak by ty béčka chyběly.
No a ještě čekám na odpověď co potřebuje klávesa aby dávala kontakt. Samozřejmě by tam mohla být nečistota, ale co, když je kontakt opotřebovaný. V mém případě se jedná o starší notebook.
Pokud se jedná pouze o zavináč @ tak stačí zmačknout a držet tlačítko ALT vpravo od mezerníku a k tomu dát písmeno v
Je také možné si stáhnout program, a přes ten vytvořit vlastní klávesové zkratky.
Vadí mi, že všichni nečtete. Co je otázka? Přece se neptám jak vložit zavináč. Ptal jsem se jak vložit Alt+kód. Jaké tvoření klávesových zkratek? Když neumím pořádně ovládat klávesnici notebooku. Mačkal jsem Levý Alt a nešly k tomu čísla. Přečti si ještě jednou otázku. Píšu to vždy jako blbec a pokaždé někdo odpovídá na něco jiného. Psal jsem že,,neumím zadat Alt+64 nebo jiné. Jakmile dám Alt, tak neumím zadat číslo"? Čísla píši Caps Lock+horní řada. Když dám Alt tak nejde psát číslo. Jak už jsem to měl napsat jasněji? No, nepíše mi písmeno B a chci ho zadat kódem Alt+94 nebo Alt+126.
demontovat, pročistit, ale je to bez záruky...
Pravý alt + V = @
levné řešení je externí klávesnice - pro NTB lze koupit i přenosnou klávesnici - bestdarky.cz/...
čtu tam naprosto přesně "NEUMÍM"- POKUD TO ALE ZNAMENÁ, ŽE TO NA KLÁVESNICI NEFUNGUJE, PÍŠETE NĚCO JINÉHO NEŽ MYSLÍTE.
Písmeno "B"je alt+66 a "b"ALT+98.
Ale jestli čtete dobře vy - pak si kupte externí klávesnici!
Ono třeba to zásadní by mohlo být uvedeno na začátku - a pochopil jsem to až teď.
Máte starý NTB, který nemá samostatnou numerickou klávesnici, číslice máte rozhozeny přes funkce do písmen (to byl tuším starší HP nebo DELL). A kombinace alt+fc nebo alt+shift nelze provádět s ASCI kódy...
Takže jsme na začátku mé rady - kupte si nový NTB nebo externí klávesnici, která bude fungovat!
Pro jmlc --- Dík za odpověď, ale mě jde také o to jak zadat ASCI kód. Přečetl jsi to? Nejde pouze o zavináč. Jde i o jiné znaky. Asi chyba je, že jsem uvedl jako příklad zavináč a všichni mi nabízení řešení jak napsat zavináč. Mě chybí klávesa b,B. To je Alt+66 pro B, a Alt+98 pro b. Jak tedy zadat moje chybějící b,B, nebo jiné písmena pomocí ALT+ASCI kód jako se to dělá na PC. Jinak už to neumím říct. To to mám stála opakovaně psát, vždyť jsem to už napsal alespoň 3x. Stále to opakuji. Nutno ale polopaticky, protože jsem zkoušel NumLk a neumím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.