Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moje otázka je jednoduchá. Znáte nějaký kvalitní program, klidně i placený, který umí vyčistit a hlavně zrychlit počítač? Já znám akorát Ccleaner, ale nic víc. Nejlepší je asi tovární nastavení, ale to se mi dělat nechce a radši bych počítač vyčistil nějakým programem.
Děkuji
Doplním kolegu - k tomu čističi ok, je však dobré sem tam použít i antivir. Pokud máte antivir, ale nepoužíváte ho, můžete mít časem také problémy.
Problémy s rychlostí ale nemusí být jen z důvodu SW - třeba můžete mít HW problém - odchází paměť, máte HDD s chybou, někdy závada na zdroji,... - Sem tam je dobré projet CHKDSK.
Mám zakoupenou licenci na Eset a snažím se pravidelně, minimálně 1x za 14 dní, spouštět Smart kontrolu. Plus teda ten Ccleaner.
Dobrý den, pokud správně a pravidelně používáte CCleaner, tak další program ani nepotřebujete. Jen si to v PC lépe zorganizujte, nespouštějte např. dva antivir.
programy současně, neukládejte velké soubory do OS (např. ne na Plochu) a také si hlídejte, co je spuštěno v programech na pozadí (jestli to musí být spuštěno). Zdravím!
Odpověď je asi pouze jediná, po instalaci si udělat kopii disku a občas udělat novou instalaci. Jinak zásah do WIN je pro opravdové odborníky a nelze to snad ani popsat, co se tam všechno časem děje. Dáváš tam další programy a ty si vytvářejí záznamy a nakonec to zdržuje chod PC a i start WIN. Jiná verze zrychlení PC by mohla být instalovat nějaký program pro přetaktování- MSI Aftenburger, Control center a jiné. Také sáhnout do BIOSu, ale to nelze zde rozebírat. Je to složité.
Do Biosu bych vůbec nezasahhoval,tam není co čistit je to nesmysl.Stačí CCleaner ale v nastavení dát nejhlubší čištěni,pak vyčistit registry alo pozor raději zálohovat a co je podstatné defragmentovat disk.Taky to může dělat i způsob jak se mažou soubory atd,jsetli to dáš jen přes Del do koše a pak ho vysypeš je to nanic pořád to na disku je.Já používám trvalé mazání klávesami alt+del a trvale to smaže aniž by něco v disku zůstalo.Dobré je i defragmentace registru s programam registrydefrag a je zdarma.
Dobrý den, programy na vyčištění bych používal tyhle: CCleaner, Malwarebytes Anti-Malware a RogueKiller.
Ano CCleaner je velice dobrý, ale jak se zde píše proprat vše- to je riziko. Trochu může pomordovat něco ostatního. Další Malvare a pod. programy mi ostaní pomordovaly. Zde jeden problém, který se mi nastolil:
Přestavěl se mi TCom. Takto vypadá dnes i po několikáté odinstalaci a čištění TCom. Zkoušel jsem i jiné verze TCom.
Zmizely mi popisky a je to u všech popisek. Pouze se zobrazí po najetí kurzoru, jinak tam jsou pouze ikony. Za 10 roků co používám TCom jsem to neviděl.
Jak se to asi stalo? Instaloval jsem z CD ,,PC pro každého"Angličtinu a k té mi ,,přibalili"jak zrychlit PC a ještě nějaké 2 další. Protože jsem usoudil, že to jsou škodlivé programy, chtěl jsem je odinstalovat. Jeden nebo 2 nešly a tak jsem použil program RSITx64.exe, adwcleaner_5.028.exe, z forum.viry.cz/... , toolslib.net/... Tyto programy v PC v Ovládacích programech nevidím, snad tam nikde nejsou. Také Ccleaner je nevidí.
Od té doby mi zmizely texty z nabídek TCom, které tam vždy byly. Pokud někdo máte znalosti ozvěte se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.