Nejste přihlášen/a.
mam asi 800 tych riadkov a v tomto stlpci potrebujem sumu, lenze je to kopirovane zo stranky a dava mi to namiesto 133,28 toto 133,28 $ 133,28 potrebujem nastavit skratenie , neviem ako, cisla sa velmi neopakuju. Dakujem
možná by pomohl vzorec, který najde pozici první mezery a pak vybere jen ty znaky, které této pozici předchází.
=LEFT(A1,(FIND(" ",A1,1)-1))
Problém je, že ona mezera musí existovat. Jinak vám vzoreček kixne.
tak medzera by tam mala byt, ale niako to neide..
Dala som problemovy vyraz do A1 a snazila sa do prazdenho B1 vlozit tento vzorec.. Ze to potom len potiahnem dolu.. ale nechce to ist.
Admine. Doufám že to co sem vkládám, se tazatelce zobrazuje tak jako mě.
Váš vzoreček je nějaký divný.
Zkuste nejdříve tento. Spočítá vám, na kterém místě je první mezera.
=FIND(" ",A1,1)
Mezeru na konci nechcem, proto od výsledku odpočítáme 1. Vyjde nám délka našeho řetězce.
=FIND(" ",A1,1)-1
Celý tento vzoreček se potom vložíme do dalšího vzorečku, který bere znaky zleva až po naši spočítanou délku řetězce
=LEFT(A1,FIND(" ",A1,1)-1)
zobrazuje se to určitě stejně všem Jen doplním, že ačkoliv často mezera vypadá jako mezera vyplatí se tu mezeru vykopírovat z textu a vložit místo mezery do vzorce. Už několikrát se mi stalo, že to jinak nefungovalo. Ve Windows není mezera jako mezera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.