Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je škodlivé vypínat PC

Od: milek odpovědí: 8 změna:

Zdravím.Je škodlivé nebo není vypínat PC úplně od proudu po skončení práce?Slyšel jsem,že odchází zdroj.Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Už o tom byly diskuse i zde - já to doma vypínám - každý den. Na tom PC za 5 let nebyl zádný problém. Považuji to za hloupost - naopak trvalé napětí podle mého názoru může uškodit, případně je vyšší riziko požáru... zvláště, pokud máte PC a veškeré příslušenství zapojeno do čínské prodlužky...

rudaa*

Pouze malý názor. Dříve se nedoporučovalo vypínání, měnilo se tam napětí a nebyly tak kvalitní spoje a součásti. Hlavně elektrol. kondenz. odcházely, teplem se to roztahovalo a chlazením smršťovalo. Dnes by to nemělo vadit, vypínám PC někdy i 5x denně.

hodnocení

2x
Neškodí. Jen se rychleji vybije baterie na cmos.
milek
hodnocení

Díky za názor.Já už asi 5 let vypínám také.Včera jsem nechal vyměnit zdroj-odešel- proto ta otázka.

rocco*
hodnocení

2x

Nevěřte všemu co jste slyšel, lidi toho nakecaj :-D

buss
hodnocení

0x

Joo, to se traduje, ale dnes je technika někde jinde. Vizte manuál! A když vyhoří i s barákem? Na kom si co vezmete?

hodnocení

0x

Samozřejmě vypínat, když nejste doma může se stát cokoliv, ale z hlediska tkzv. teplotních šoků, je to škodlivé. Elektronika, zvláště tak složitá jako je počítač, vydrží mnohem déle a bez závad pokud pořád běží. Otázka je, zdali v dnešní době, kdy počítač pro mnoho lidí velice rychle zastará, mají takovéto obavy smysl.

joudic*
hodnocení

0x

muj je skodlive vypinat, protoze neznam termin skonceni prace :) a tak frci uz 5 let vkuse a ten HW predtim taky, zdroj jsem za tu dobu sice reklamoval, ale stahla z kuze a sezrala ho zaziva nvidia gtx480 :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]