Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím šifrovat harddisk

Od: sn odpovědí: 7 změna:

Dlouho jsem svůj počítač šifroval Truecryptem (kompletně celý disk vč. systému, kdy před startem Windows bylo třeba zadat heslo), ale teď mám nový PC s Windows 10 a Truecrypt se prakticky zastavil s vývojem, tak si nejsem jistý, jestli ho na Win10 nasadit, spíš se přikláním, že ne. Máte nějaký typ na podobně bezpečný program pro šifrování celého disku?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Kdybych to chtěl, klidně bych použil poslední svobodnou verzi TC. Pořád je dobrá. Ale je otázka, k čemu šifrovat ve W10, když ony stejně hesla a všechno ostatní zajímavé posílají kamsi do microsoftího kloudu, možná i s těmi originálními (= nešifrovanými) daty, která tak budou šifrovaná jen na disku. No, význam to má snad jen jako ochrana dat před případným zlodějem PC/notebooku.

sn
hodnocení

Jak to myslíte s tím posíláním. Nic jsem o tom nikde nečetl, to je nějaká tajná informace opět?

mejmeno

Na internetu je toho plno google.cz/...

hodnocení

0x
A nemají desítky kryptování disku už v základu? Já myslel že od sedmiček nahoru už to uměj Wilde nativně. Tím pádem bych viděl investici do cryptovaciho softu jako vyhozený prachy.

hodnocení

0x
Není důvod mu nevěřit. Jinak by mne zajímalo, proč každý potřebuje šifrovat data. Samozřejmě nemluvím o práci apod, ale nějak mi připadá, že 90% lidí považuje za nutné šifrovat tuny filmů a jiných hovadin...

scv®
hodnocení

0x

Určitým "nástupcem"TrueCryptu je VeraCrypt.. sám ho používám na Linuxu, ale ne na šifrování celého HDD. A drobnější, méně často používané soubory si "archivuji"pomocí GPG. Ale bojím se, že u desítek tohle obojí trochu ztrácí smysl..

sn
hodnocení

Tak to vypadá, že se rozhodnu mezi DiskCryptor, VeraCrypt a BitLocker.

NSA se nebojím, do USA necestuji, ani tam nemám žádné aktivity. Jde mi o ochranu disku před zloději, v případě krádeže PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]