Nejste přihlášen/a.
Jaká je asi životnost baterie u nb a jak poznám, kdy je čas na výměnu? Kde mi baterii vymění a kolik stojí nová?Jaká značka je nejlepší? Díky...
Tak to znamená : dlouhá životnost baterie...Tak uvidím.
Tak chtělo by to nějaké označení a výrobce .
google.cz/... mrkněte sem , acerů je mnoho.
Proč myslíte že se má vyměnit? Nějak vás zlobí? , nevydrží provoz na baterii -jak potřebujete tedy jako dříve?
V noťasu budete mít návod jak ji eventuelně vyndat a mrknout na štítek co je na ní.
No to je mazec,tak to jsem z toho ještě větší jelen.Měla jsem představu,že existuje nějaký unityp,tohle bude na výměnu v servisu.Díky za reakci na můj dotaz...
To nebude tak složité , jen nalezněte jaký Acer máte? , bude to i na něm někde .
No jo tak to řešte až to nebude fungovat , on i bez baterie se dá provozovat když jej máte kde zapnout do zásuvky,Zdar,
Životnost baterií v NTB je různá a to i u stejného typu baterie a NTB. Někde jsem četl, že zatímco záruka na baterii je 2 roky, tak záruka na kapacitu baterie je 6 měsíců . V mém Aceru je baterka 6 let a kapacita klesla asi na čtvrtinu, je zralá na výměnu. U služebního Lenova mám výdrž zhruba na 75% původní doby při stejném stáří baterie, kolegovi se stejným NTB odešla baterka po dvou letech.
Pokud notebook nepoužíváte bez napájení, tak není třeba kapacitu a novou baterii řešit. Pokud ano, ale málo (10-20 minut) a zatím to baterie po tuto dobu vydrží, tak také ne. Kolega např. novou baterii sháněl až ve chvíli, kdy mu notebook po odpojení nevydržel ani 10 vteřin - nestíhal pak ani dojít k tiskárně
.
Baterii v NTB si můžete vyměnit sama - netřeba žádného servisu. Vybrat a koupit si ji můžete také sama - zkuste si např. vyhledat spojení "(výrobce_ntb) (model_ntb) baterie"na googlu, aukru, heuréce apod. Na značku příliš nekoukejte, důležité je koupit baterii, která Vám do počítače bude pasovat a bude mít slušnou kapacitu (tzn. stejnou nebo vyšší než původní baterie; uvádí se nejčastěji v jednotkách mAh, někdy i Wh). Ceny se liší podle výrobce a modelové řady, ale buďte v klidu, Acer rozhodně nepatří k nejdražším. Pokud chcete ušetřit, existuje spousta e-shopů s alternativními (neoriginálními) bateriemi, které bývají alespoň o 1/3 levnější. Bohužel ale také méně vydrží - nedávno jsem jednu vyhazoval přesně po dvou letech. Jenže to, že originální vydrží déle, Vám dnes nikdo nezaručí.. ani to, že ta "originální"baterie ze "značkového"obchodu není pod krytem stejná, jako ty levné
.
A pokud byste chtěla zjistit, jak je na tom současná baterie kapacitně, existují programy, které to dokáží zjistit. Některé zobrazí jen stav v % vůči původní kapacitě (uvedené na baterii), jiné třeba i aktuální naměřené hodnoty. Programy jako Everest, Aida nebo Speccy by to snad měly zvládnout (nezkoušel jsem, alespoň ne na notebooku).
Děkuji vám za vyčerpávající informace,nb mám teprve půl roku v provozu, dostala jsem ho jako dárek,vůbec ničemu moc nerozumím,tak se informuji i tady na poradně.
Měla jsem problémy i s bateriemi v mobilu,první baterie vydržela cca 3 roky a pak ty ostatní stály za ...Takže u nb to může být taky tak.Díky za info...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.