Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký ping během stahování

Od: trlic odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli je možné nějak řešit to, že ve chvíli kdy někdo stahuje, nám vyskočí ping ve hře na 200-400 ms nebo nás to i odpojí. Internet máme od O2, přes modem a za ním router. Zde přikládám speed test: speedtest.net/... internet mi nepříjde úplně pomalý, aby to zasekal 1 člověk co stahuje, ale nejsem z oboru takže se nevyznám.

Je na to nějaká rada, nebo se prostě máme smířit s tím, že kvůli 1 stahování bude paralyzována celá síť? Díky za tipy a rady :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wnt
hodnocení

0x

V případě, že je linka plně vytížená, například stahováním, může k tomuto dojít. Je to způsobeno tím, že i samotné vytvoření spojení (ping atd) vyžaduje určitou režii - šířku pásma, která je ale stahováním omezená.

Řešením je použít router, který podporuje priorizaci tzv. QoS. Tam lze pak nastavit, že určitý provoz - např. online hry, mají přednost před stahováním. Ale dobře toto mají většinou řešené pouze kvalitnější - dražší - routery.

tomas11*
hodnocení

0x

Tak nevím - ale ta rychlost tedy opravdu není závratná , možná jste někde na konci a daleko , -běžná argumentaceO2.(jako u šváry)

Jinak platíme 300Kč a máme bez probléků 25mb/s .

hodnocení

0x
To je opravdu mizerná rychlost, za jakou rychlost si platíte? Mně O2 tvrdilo, že jsem daleko od ústředny, že VDSL u mě nemá smysl, nakonec to nějak šlo a teď mi to v pohodě běhá 40/8 Mbps, a to jak papírově tak reálně (občas i o kousek víc)
trlic
hodnocení

Máme Optimal plus což by mělo být 20/2, měřil jsem to připojený přes wifi když nikdo nestahoval. Je to drahé, pomalé, ale bohužel konkurence není, O2 je asi jediný kdo v této lokalitě internet poskytuje (je tu jeste petrinynet, ale ten má ceny totožné)

hodnocení

0x

Kromě toho, že můžete být daleko od "ústředny" (jak oni rádi říkají), to může způsobovat i stahovanání torrentů, čímž prakticky vytížíte váš opravdu supermizerný upload, a tím prakticky neuvěřitelně zpomalíte oboustranou komunikaci mezi hrou a serverem...

mot
hodnocení

0x
z principu fungovani site,pokud zacnete stahovat tak se vam zpomali i odezvy. data hry cekaji az se procpou v zavalu stahovanych dat
trlic
hodnocení

Jasně, ale taky z principu sítě bych si představoval, že ve 1 stahující člověk neparalyzuje celou sít. Chápu že ty hodnoty vyletí nahoru, ale ne že je pak internet pro ostatní v podstatě nepoužitelný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]