Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - ukládání do více souborů

Od: dolnyy* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde zeptat. Chtěl bych si ukládat v excelu tabulky, které několikrát za den změním, poté se potřebuji vrátit k některé staré, ale uloženou mám jen poslední.

Jde nějak nastavit, aby mi excel ukládal soubory pokaždé při uložení pod jiným názvem do nějaké složky?

Když bych dal uložit, pokaždé by excel uložil, však uložilo by se vždy, přičemž by vzniknul vždy nový soubor.

Jde toto nějak?

Děkuji všem chytrým.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K názvu souboru připojte datum a čas. např. soubor XXXX201512101630.xlsm. Tedy 10.12.2015 16:30 hod. To lze udělat jednoduchým makrem.

dolnyy*
hodnocení

To zní zajímavě,

jak to však realizovat? Nějak se v tom bádám :)

Musíte spáchat nějaké makro. Uložit ho do Module ve VBA editoru.

Makro může vypadat třeba takto:

Sub ULOZENI()

If Len(Hour(Now)) = 1 Then
cas = "0" & Hour(Now)
Else
cas = Hour(Now)
End If

If Len(Minute(Now)) = 1 Then
cas2 = "0" & Minute(Now)
Else
cas2 = Minute(Now)
End If

datcas = Year(Date) & Month(Date) & Day(Date) & cas & cas2
jmeno = "pokus"

ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Users\Milan\Documents" & jmeno & datcas & ".xlsm" _
, FileFormat:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled, CreateBackup:=False
End Sub

kde zadáte jméno souboru (zde jsem použil jméno pokus) a dále pak adresář, kam se bude ukládat.

No a makro můžete spouštět třeba nějakým tlačítkem.

buss
hodnocení

0x

Uložit jako a dejte rozumné jméno souboru.

charlies*
hodnocení

0x

Mně teda obecně přijde jako špatný přístup k problému. Ne že by to nešlo realizovat, ale proč si do toho Excelu neukládáš všechny hodnoty? To se přeci běžné dělá, když potřebuji nahlížet do historie.

paw*
Jj.. Delej si kopie listu a mas to.

dolnyy*
hodnocení

Děkuji mockrát opicak®

Chtěl bych se vás zeptat, jak jste takové makro vytvořil?

Já když vytvářím makra, dělám to tak, že po spuštění vytvoření makra, ukazuju v excelu co chci aby makro dělalo, však ukázat v excelu zavří a uložit (ještě k tomu pod datumem a časem) je pro mě zatím španělská vesnice :)

Nenaučil by jste mě to?

Případně máte email?

Ještě jednou mockrát děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]