Nejste přihlášen/a.
Na počítači mám Windows 10. Počítač si neaktualizuje čas. Psal jsem na helplink, ale tam můj problém nevyřešili. To, co doporučovali, jsem už zkoušel, a nefunguje to. Nemůže být problém v BIOSu?
Dobrý den, v BIOSu si jen čas a datum nastavíte na aktuální a BIOS uložíte.
Jiné nastavení pro čas a datum tam není. Pokud je po startu PC datum a čas neaktuální, tak je slabá baterka u BIOSu a neudrží jeho nastavení. Možná Vám jde o synchronizaci času (hodiny se zpožďují či předcházejí) a to by mělo být v nastavení času přímo v OS - nastavit si to pro nějaký server, který tam je v nabídce. Pokud se čas zcela zastaví a nepokračuje, resp. změna je skokem, tak je OS zaneprázdněný (přetížený).
A když se čas zastaví zcela (a nic nereaguje), tak je už PC zatuhlé a jde se na restart. Zdravím!
doplněno 11.12.15 00:07:S tímto jsem se ještě nesetkal, tak to neporadím. Kdyby to byla slabá baterie u BIOSu (jak jsem již psal), tak by se nastavení času (BIOSu) neudrželo a bylo by po zapnutí PC vždy stejné. Jenže, v tomto případě se čas uloží, ale neposouvá. Můžete zkusit novou baterii k BIOSu, ale myslím, že problém je někde jinde.
Když vypnu počítač, ráno se mi zobrazuje čas, který byl při vypnutí. Takže třeba 22 : 10.
Stejně tak při zapnutí počítačové hry, čas se zobrazuje po vypnutí hry pořád v čase, kdy byla plocha windows naposledy aktivní. Takže když jsem zapnu hru v 12: 00, ukazuje mi to po vypnutí hry zase 12:00 .
Baterie na základní desce vyměnit
přesně to samé mi to začalo dělat na jaře když jsem hrál FarCry4 ,no a pak se to zhoršovalo než jsem dal novou baterii , a od léta (jsem fakt rychlej) je to OK.
myslím že jsou univerzální , odkaz je jen jako příklad , zdar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.