Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WIFI routery

Od: ondrasekno20* odpovědí: 2 změna:

Ahoj. Chtěl jsem se zeptat, jak je to z rychlostí internetu u WIFI routeru. Když mám rychlost internetu 712 kbit/s a koupím si router s rychlostí až 300 Mbit/s, jak může ten router vysílat WIFI s 300 Mbit/s, když na počítači (kabelově) mám jen 712 Kbit/s? Dík za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

300 Mbit/s je TEORETICKÁ MAXIMÁLNÍ rychlost přenosu, tedy jde o rychlost, kterou by mohla mezi sebou komunikovat zařízení připojená přímo k tomuto routeru (například v rámci domácnosti). Na rychlost "ven", tedy rychlost internetu, nemá vliv.

doplněno 02.12.15 20:44:

tedy pokud používáte v domácnosti více počítačů/zařízení a sdílíte mezi nimi soubory, můžete je přenášet AŽ touto rychlostí

ctenar*
hodnocení

0x

Router kazdou sekundu prijme 721kb, pak je za 712/300000 = 0,002 sekundy odesle a dalsi 0,998 sekundy nema co delat.

712kb/s je opravdu pomale. To bylo pomale i pred 10 lety.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]