Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Zajímalo by mě jestli se k notebooku dává i instalační CD systému.
Díky za odpověď.
no to je různé, někdo dodává rovnou s NB, někdo na vyžádání, a někdo nedodá nic a máš si ty disky vypálit při první instalaci systému...z recowery oddílu na disku..
Pokud si koupíte úplně novej noutbůk v dnešní době tak operační systém je nahranej na základní desce tudíž se žádný CéDéčko ani DýVýDýčko už nedává. Takhle mi to vysvětlil máník co mi před 2 měsíci prodal novej noutbůk.
Stan33: samozřejmě že je na pevným disku ale je to prej nějak provázaný (nevím jaký jiný slovo bych použil) se základní deskou noutbůku.
Reakce na Totak včera 20:46- Takže sem měl s tou základní deskou pravdu.
Já jsem bez problémů vyměnil odešlej disk na NtB a nainstaloval nový W8.1 bez cdéčka a licenčního klíče.
Jinak doporučuji u nového notebooku udělat před používáním spouštěcí flešku, bitovou kopii disku a v průběhu pravidelné zálohy.
Ano měl jsi pravdu, že systém oem je vázaný na konkrétní základní desku, ale neměl jsi pravdu, že systém je na desce nahraný, je samozřejmě na hárd disku.
Většinou ne. Systém tam je, PC/notebook je dodáván většinou bez CD. Ale u každýho prodejce je to myslím jiný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.