Nejste přihlášen/a.
Mám v PC instalovaný antirový program SEcurity Essential.V poslední době mám problémy na Facebooku,pořád se mi tam dostává vir pčes erotické fotky na kterou jsem klikl již před 14 dny,nejdřív to šlo odstranit a ted se mi to tam zase objevilo aniž bych na to klikl a průser je že se to odesílá všem mým přátelům a známým.
Jsem již starší 63 let, tak mi prosím poradte polopaticky,krok za krokem
Mám OS Windows XP.
Děkuji za radu.
Dobrý den, antivirů můžete mít v PC několik, ale pouze jeden by měl být aktivní a spuštěný. Když jich spustíte více najednou, tak bude PC pomalý. Ale, Váš problém možná nevyřeší antivir. Možná to bude jiný druh "šupáka" a bude třeba program např. proti malware. Zdravím!
doplněno 01.12.15 12:38:karlosdos - já žádný, protože toto není zrovna "moje parketa". On Vám v tomto poradí snad někdo jiný. Já bych Vám poradil snad to, že přechodem na OS LInux přestanete řešit antivir a různé "šupáky" z internetu. Jako uživatel OS Linux (pro internet) nemám ani antivir a tudíž tuto problematiku nemusím řešit (a mohu si klikat, kam je libo).
malwarebytes.org/... je dobrý a doporučovaný různými poradnami.
pak projedete ještě bleepingcomputer.com/... - ten je také dobrý
Někdo používá více antivirů a podobných programů s tím, že 1 je základní a spuštěný nonstop, ostatní používá jednou za měsíc, půlrok,... Ty databáze můžou mít různé firmy různé - jeden vám nic neukáže, druhý něco najde...
a antivir bych taky doporučil zavřít (od windowsů zrušte i fireware) - Avast je dobrá volba.
@hanesz - říká se, že linux nemá potřebu antiviru, protože je ho tak málo, že vir na tento OS nikdo nedělá...
@ria - znám také pár lidí, kteří jako antivir používají formát disku - mají základní 2 programy a jednou za půl roku si zformátují disk... jenže když obyčejný smrtelník používá svůj PC, pomocníci jako antivir a čističe jsou nutné... Navíc tam může mít internetbanking - bez antiviru bych nikdy z PC do banky nelezl
Při instalaci většiny antivirů bývá v instalátoru doporučení:Nejprve odinstalujte stávající AVP.
Pak teprve spusťte instalátor.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.