Nejste přihlášen/a.
Máte k jednomu počítači připojeno více monitorů? Není lepší mít dva počítače a k tomu 2 monitory?
To dost záleží co běžně děláš. Já ho mám v práci, kde se to hodí pro akce, kde bych jinak musel neustále přepínat mezi 2 okny nebo je měl nešikovně vedle sebe. Takže třeba na hlavní obrazovce mám vývojové prostředí, na monitoru grafickou předlohu nebo webový prohlížeč pro hledání informací. Znám lidi, co mají na druhém monitoru mailového klienta, chat, informační systém. Nebo editor videa má na hlavní obrazovce střihací program a na monitoru náhled videa.
Mít dva počítače a dva monitory mi přijde dost nešikovné, přehmatávat se na druhou myš/klávesnici... Asi záleží jak k čemu. Viděl jsem případ, kdy měl jeden člověk 2 počítače a dva monitory, ale to bylo z bezpečnostích důvodů, že na jednom počítači měl informační systém a jen přístup na intranet, na druhém počítač bez informačního systému s přístupem na interenet.
Samozřejmě, je to dobré na práci s videem. K hlavnímu notebooku výkonnému čtyřjádru(kde je virtuální monitor spacedesk) mám připojen přes ethernet druhý notebook, který zobrazuje ten virtální monitor, paradoxně menší plocha, větší rozlišení.
dál mám připojen k němu 4K AdobeRGB monitor. hodí se to na střih videa, na jednom je hlavní okno s toolbary, na druhém osa, na třetím preview
ale otázka působí nedotaženě. záleží na účelu
V práci mám monitory 2, protože pracuji v jedné aplikaci nonstop a v druhém mám vše ostatní, co potřebuji k práci s aplikací. Velmi to usnadní práci a snižuje to možnost chyb. V jednom čtete, do druhého píšete. Sníží se i počet nutných tisků - u některých kolegů se tak jedná o stovku papírů denně...
Na NTB připojuji druhý NTB když se chceme dívat na TV je nás moc. Napojím druhý monitor jako shodnou plochu a pustím TV, zvuk je pro všechny stejný, ale když se chce dívat více lidí, monitor pomůže...
Bez druhého monitoru si práci představit nedovedu.
rozhodně 1PC a 2 monitory, pokud je to potřeba. Už kvůli spotřebě a komfortu. V práci mi stačí 1 velký monitor, na účtárně mají skoro všichni 2 monitory. Na jednom mají konkrétní fakturu a na druhém účetní program.
Doma mám 2, na jednom dělám a na druhém mám buď info k práci nebo mi tam běží film (resp TV vysílání) jako kulisa.
Mám na stole dva ale už delší dobu používám jen jeden. 2 monitory se hodí na práci. Já se spíše na jednom dívam na film a na druhém hraji nějakou gamesku
dva monitory se hodí k programu jako je ACAD. Ten musí být vždycky roztažený po celé obrazovce, protože jinak se s ním špatně pracuje. No a na druhém monitoru bývají puštěné ostatní programy, jako Excel, Outlook, tahle internetová poradna atd. Máš všechno v jednom PC. Není lepší mít dva počítače a k tomu 2 monitory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.