Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci nahradit svůj Acer Extensa 5220 který již dosluhuje. NB využívám spíše na práci, ale ne zas na takovou, aby si na sebe vydělal kolik desítek tisíc. Požaduji procesor ideálně Intel i5 či vyšší, 8GB RAM, 500GB HDD1, 64GB HDD2 - ten bych klidně dokoupil zvlášť místo CDROM. Úhlopříčka by mi stačila 15.5", ale 17" mi vadit nebude. Co se týče konektorové výbavy, tak 4USB, ideálně jen vlevo a v zadu - v pravo mám myš. VGA, LAN. Co je pak nejdůležitější asi, tak je klávesnice. Numerický blok nepotřebuji, spíše pořádné rozložení kláves - žádné maličké kurzorové klávesy, vysoký enter...
Všechny parametry až na tu klávesnici splňuje HP ProBook 470 G2, ale tak malé šipky UP/DOWN jsou pro mě noční můrou. Vhodná by byla také podsvětlená klávesnice. Zatím mám limit okolo 20 tisíc, ale obábám se, že ho budu muset zvednout na alespoň 30.
To opravdu nejsou žádné nové NB které by byli stejné jako starší modely? Nebo jsem něco přehlédl?
"Zatím mám limit okolo 20 tisíc, ale obábám se, že ho budu muset zvednout na alespoň 30.
To opravdu nejsou žádné nové NB které by byli stejné jako starší modely? Nebo jsem něco přehlédl?"
Tak nevím kde jste se díval ,ale opravdu jste něco přehlédl .
Chce to aspoň orientačně se podívat na nějaké stránky větších prodejců a ujasnit si cenu a vybavení, a možná by to chtělo si třeba nějaké NTB prohlédnout fyzicky na nějaké prodejně.
Tak to mi teda opravdu to něco ukažte. Jako nelepší funkční konfigurátor jsem zvolil CZC. V jejich aplikaci jsem nenašel žádný takový, který by tomu odpovídal. Velkou výhodou by byl TPM čip případně čtečka otisků prstu a to je cenově opravdu jinde. Defakto žádný nemá více jak 3 USB a když už jo, tak 2 vlevo a 2 vpravo vpředu...
jenom doplním - dnešní NTB za cenu okolo 10 000kč jsou nepoměrně lepší (teď nemohu najít ten správný výraz) , než třeba PC značky HP elite , koupený před šesti lety za cenu 21 000kč , pokrok jde rychle dopředu , a pokud to nechcete vyloženě na poslední hry tak do 15 000 si musíte lehce vybrat.
no jo no , a musí to být tedy noťas?
tak tady třeba -4xUSB?
Právě, že musí to být NB. Používám ho převážně pracovně, a v terénu, takže nechci kupovat něco drahého, když mi to potom někde spadne. Na druhou stranu jsou časy, kdy jen sedím v kanceláři a musím mít zaplý stolní pc kvůli velkému výkonu, HW sériovému či paralelnímu portu, velké klávesnici, více montorů,... Úplně ideální by tak byl ještě dokovací konektor, ale to je částkou už úplně někde jinde, a když to pak někde spadne z mašiny, či ze střechy... Proto jsem chtěl alespoň takový základ. Ten mají všechny NB, ale každý na úkor něčeho jiného. Přijde mi trochu divné udělat hliníkové šasi a klávesnici s numerickým blokem, na úkor velikosti tlačítek.Tam prostě nejde o cenu...
Opravdu je jich spousta - hledejte spíše na portálech jako např. heureka. J bych hlasoval pro heureku... ale lepší je projít větší prodejnu s PC, mrknout se, vyzkoušet, a pak se klidně vraťte s konkrétním typem na net...
Když jsem na heurece zadal minimálně 4 USB porty, tak mi to ukázalo pouze zmíněný Probook 470 a Dell Inspiron 3543. Ten má ale téměř stejné rozložení klávesnice a lesklý displej. Navíc, když se dívam na rozložení USB, tak dva jsou vlevo, třetí pravo vpředu - nešikovně a čtvrtý nevidím. Do USB připojuji virtuální sériové port, mám vyzkoušeno několik HUBů a zatím žádný mi nedokázal připojit více jak 1 virtuál. Takže když prolomím tuhle cestu, bude mi stačit klidně jedno USB...
projděte si je na tý Alze , vypadá to že HP mají možná všechny -4xUSB
Ostatně si tam také můžete zadat parametry
a tento hned první od poradce "jmlc"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.