Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovou otázku, žiji s přítelem v pronájmu, kde platíme i za internet, od 20.11. jsou ale s internetem problémy, jede jen chvili a pak zaase ze připojení není k dispozici, to se pořád dokola opakuje, pracuji velmi s internetem a nedá se s tímto připojením vůbec nic udělat, jen tuto otázku píši po několikáté, aby mi vůbec šla vložit. Když jsme informovali majitelku, tak řekla, že internet jede úplně bez problémů a že to musíme mít něco v notebooku, že kvůli našemu noťasu nám nejede. Je vůbec možné, že by "něco" bylo v noťasu a proto internet nejel, projeli jsme antivirusem celý počítač, ale nic jsme nenašli, ani při opravách problému? Známý nám spíše říkal, že není asi zaplacený internet a oni to takhle prý sekají. Co myslíte vy? Jsem už nešťastná, práce mi stojí... Předem moc děkuji
Dobrý den,
nevím jak to chodí u jiných poskytovatelů, ale prozatím těch pár firem poskytujících internet a ve kterých jsem pracoval, tak při neplacení internet odstřihli úplně. Proč by měli internet nějak "sekat", "osekávat" nebo brzdit?
Dle mě je možné, že v ntb něco je - nechová se jinak, než obvykle - dlouhé doby načítání operačního systému, dlouhé spouštění programů?
Ještě mě tak napadá - proč si stěžujete majitelce objektu/bytu. Pokud je smlouva psaná rovnou na Vás, tak bych reklamoval službu rovnou u poskytovatele.
Dobrý den, děkuji za odpověď. PC jede úplně v pohodě, stejně jako vždy. No smlouva na net je psaná na majitelku. My ji jen platime nájem se vším všudy. Právě známý právě bydlel s jiným párem, který nezaplatil fakturu za net a přesně ze začátku tohle omezení a pak je ostřihli. Jako že jim přišel dopis s tím, že do té doby mají zaplatit nbeo je ostřihnou, nezaplatili a až po tom datumu v dopise je ostřihli. takhle mi to známej právě říkal, tak jsem se lekla. Já s tím právě zkušenosti nemám. Třeba je opravdu jen něco v pc, jen nevím co... a jak to najít a vyřešit...
Dobrý den, neuvádíte, o jaký druh internetu se jedná. Pokud je to "wifina", tak tam lze výpadky očekávat. Pokud je to ADSL (VDSL), tak může být problém v modemu (routeru), resp. možná by pomohl jeho reset nebo restart. Zdravím! P.S. Máte přístup k modemu a do jeho nastavení? Zkoušeli jste modem vypnout a zapnout?
Vím, že odpovídám v oboru, kterému nerozumím. Přesto přidám vlastní zkušenost a postup.
Když nejde internet, spustím program Free Ping. A hned vidím, jestli je problém u nás doma, nebo u poskytovatele, nebo někde daleko předaleko. Když je problém u nás, zajdu na půdu a vypnu a znovu zapnu router. Ale je pravděpodobné, že program Free Ping není možné použít u všech připojení.
Zdravím podle dotazu soudím ,že nemáte přístup k routru a tedy ani k jeho nastavení,poskytovatel pokud vím po neplacení pravidelných splátek vypína komletně připojení. Má volba připojit noťas jinde na sít a pokud nepoznám rozdíl pak je problém v něm,a druhá z jiného zařizení zkusit wifi mobil ---tablet. Potom požadat majitelku požadat o její zařizení notebook ať vám dokáže opak.
Jak psali již předemnou, je třeba zkusit se připojit na internet někde jinde, nebo se zeptat sousedů, jak jim internet šlape.
Přidám moji zkušenost, i když je asi mimo mísu. Měl jsem také problémy z internetem (šel, nešel, šel, nešel...) a domníval jsem se, že půjde asi o vir. Včera jsem přeinstaloval os a nakonec jsem zjistil, že problém nebyl v PC ale v kabelu. Jedna jeho část (rozdvoja na net a napájení wifi modemu) je zlomená.
Pokud máte W7,tak dole vpravo klikneknete pravym tacitkem na opravi problemy a uvidíte,co se stane.Pak dejte aktualizovat ovladace sítové karty.A nebo rovnou vymente sitovou kartu za Intel 5100 wifi link a jeto ,ta je naprosto bezproblémová.Nebo nainstalujte program na ůpravy a diagnostiku sítě.Atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.