Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux Ubuntu a Virtualbox

Od: wraith* odpovědí: 2 změna:

Vážení,

chtěl bych se zeptat jak nainstalovat Linux Ubuntu ve Virtualboxu.

Mám W10 a ve Virtualboxu jsem si nainstaloval Ubuntu, jenže když se Ubuntu nainstaluje, tak se mi zobrazí stránka s přihlášením, já zadám heslo, ale nic se nestane a pochvíli se opět objeví zadání hesla.

Předem děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

0x

Snad pomůže tato alternativa ubuntu.cz/... Sám sem ji ještě nepoužil, jen se chystám. Přítel ji ale s úspěchem použil.

scv®
hodnocení

0x

Heslo je správné? Mohl by být problém v rozložení klávesnice nebo vypnutém Num Locku. Pokud v tomto problém není, mohlo by být řešení teoreticky jednoduché ( odkaz), ale je potřeba se v tty přihlásit jako root, což je ovšem v Ubuntu standardně zakázáno. Zkuste při startu virtuálního PC stisknout Shift, zvolit Recovery Mode (pokud není v hlavním menu, bude pod Advanced) a poté zvolit root. Kurzor se přesune do řádky níže, kde jako první příkaz napište: mount -o rw,remount / .Pak se přesuňte do adresáře uživatele, kterého jste vytvořil při instalaci: cd /home/jméno_uživatele (pokud by /home byl na zvláštním oddílu, je potřeba ho napřed připojit) a pokračujte příkazem ls -lah | grep .Xau .Pokud ve výstupu příkazu bude 2x po sobě "root"místo jména uživatele, zadejte chown jméno_uživatele:jméno_uživatele .Xauthority , opusťte konzoli pomocí exit a zkuste se přihlásit. Kdyby to nezabralo, pokračujte v postupu z odkazu výše (od řádky s ls -ld /tmp).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]