Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena internetového připojení

Od: suzymon® odpovědí: 23 změna:

Zdravím. Tak jak jsem tady řešila otázku mé kamarádky, najednou mne napadlo, že bych se také mohla zamyslet sama nad sebou a koukla jsem se, kolik já platím O2 za připojení k internetu a telefon. A shodou okolností mi také přišla faktura. takže já platím internet 505 Kč. a k tomu telefon 189 Kč. Měsíčně provolám celkem mezi 8 až 12 minutami celkem. Nikomu totiž nevolám, neboť to nemám zapotřebí a kdo se mnou chce mluvit, tak mi zavolá. Normálně pošlu asi 4 až 6 sms za měsíc. Prostě telefon skoro vůbec nevyužívám. Jenomže tenkrát mi u O2 nabídli, že mi dají jakýsi tarif senior se slevou a že budu mít internet a telefon levnější. Já na to přistoupila, už je to asi osm let a teď koukám, že oni to najednou zrušili a že prý už to možné není a že mi místo toho dají nějaký balíček 20 minut volání za 30 Kč. což vůbec nevyužívám, ale oni si to účtují. Tak mi nějak přijde, že bych se na ně měla vykašlat a hledat jinou možnost připojení k internetu a raději si koupit tu kartičku do telefonu a neplatit paušál, když vůbec nevolám. Co Vy na to říkáte a jaké máte připojení Vy? A co byste mi poradili jako kamarádi? Díky.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

2x

Nevím, jaké máte u vás možnosti, ale já to mám takhle: za interfernet platím 246,- (provider Internext) při rychlosti 20 Mb/s. S telefonováním jsem na tom úplně stejně jako vy, u virtuálního operátora Startel neprovolám víc než 50 kč/měs. (1,80 za minutu, bez paušálu). Občas dojde i na delší hovor, v tomto případě používám internetový telefon Axfone - 0,50 kč/min. Docela láce, že?

hodnocení

Bruno, teď jsem právě našla nějaký tarifomat - internet bez drátu, tak se tím prokousávám, ale nevím čím se mám řídit. Oni sice všude nabízejí, že zavolají a budou mi to vysvětlovat, jenomže já jim nebudu rozumět. Tak si napřed musím něco nastudovat. Já právě také viděla nabídky které se pohybovaly v cenách, kterou uvádíte. A to se to opravdu jmenuje Ineterfernet, nebo tomu tak jenom říkáte. Asi to bude to provider Internext. Mně se zdá, že to je u toho O2 dost drahé. Mám to připojené přes pevnou linku, ale stejně mám i vifinu. Ale dnes jsou určitě i jiné možnosti. Mně se zdá, že skoro 700 stovek měsíčně je dost hodně. A navíc nejsou zrovna vstřícní a když jsem poukázala na to, že vůbec nevolám, ani nepíši sms, tak řeknou že to vědí, ale že jim je líto, protože to mají takto nastavené. tak jsem se rozhodla, že budu hledat někoho, kdo to má nastavené jinak. Já právě nevím ty rychlosti. Nevím čím se mám řídit.

bruno*

Ten interfernet byl jen pokus o vtip, tak tomu říká Ostravak Ostravski. A taky místo telefon - tydlifon...:) Provider je opravdu Internext. Rychlost internetu 20 Mb/s je pro běžné používání víc než dostačující, klidně postačí i 10. A ten telefon: pro takové to naše občasné volání je nejvýhodnější tarif bez paušálu, tedy bez volných minut. Zaplatím jen to, co skutečně provolám. Obecně u těch virtuálních operátorů jsou ceny 2 - 3x nižší, než u Vodafone, t-mobile a podobných zlodějů. Existuje jich hafo, snad kolem 30.

hm*
hodnocení

2x

Je tu už dost odpovědí, přidám svůj názor.

Mám taky internet po drátech Telecomu a wifi bych nechtěl. Ten drát prostě funguje a nemusím řešit, jestli mi zapadla anténa sněhem, jestli vyrostl u sousedů keř a hlavně ani to, že někdo zas zarušil pásmo. Před mnoha lety jsem wifi testoval a nakonec dospělo do takové kvality, že bych ho nechtěl ani zadarmo, protože bylo tak zahlušené, že nefungovalo. Ale je pravda, že ho poskytovatelé nabízejí celkem levně.

Co se týká ADSL po drátech, může být buď od Telecomu, nebo od jiného operátora, který si pronajme to vedení a službu poskytne sám. Takže buď třeba to Vámi nalezené Optimal Plus za 499 měsíčně (za 399 ho dávají jen v akci a jen společně s jakýmsi mobilním tarifem) od Telecomu, nebo např. něco od AIR ze stránky dsl.cz/... , což vypadá taky na pevné připojení, ale s Telecomem (O2) byste formálně nic neměla (ty dvě firmy by si mezi sebou uzavřely smlouvu, Vy byste měla smlouvu jen s AIR a doma by vše mohlo zůstat zapojené, jak je). Podobných operátorů, kteří byli ochotni si pronajmout linku a poskytovat ADSL, bylo před pár lety dost, ale teď není prakticky žádný, nebo špatně hledám; našel jsem kromě toho AIR už jen dsl.wia.cz/... .

A telefon: Jestli stačí mobil, můžete si pořídit nějaký levný (skoro zadarmo) tarif, probíralo se to tu asi před týdnem nebo dvěma. Jestli chcete pevnou, můžete si pořídit VOIP, řešilo se to tu kdysi taky, to je připojení telefonu přes internet a dá se sehnat taky celkem levně (třeba kolem 20 Kč mesíčně + volání).

Takže základním předpokladem je ujasnit si, co přesně chcete.

hodnocení

Hm, děkuji Vám za podrobnou odpověď, která mi hodně pomohla a podpořila v tom, že jsem učinila dobré rozhodnutí. Také jsem pátrala všude možně a nenašla jsem lepší řešení, než to co mám doma. Tedy ohledně příjmu internetu. Kabel tady není zaveden a s tou anténou mají opravdu lidé hodně problémů. Příjem je nejistý. Jak jsem psala, jsem u O2 a té vlastně ten Telekom patří a připojení mám pevné, přes tel. linku. On byl problém v tom, že mi prostě z ničeho nic navýšili služby za telefon, který skutečně využívám hodně málo. Nejsem telefonní maniak a nerada něco řeším po telefonu a vykecávat se s někým po telefonu jen tak, tak to přímo nesnáším. Takže já za měsíc protelefonuji pár minut. A sms také nepíši často. Prostě to nepotřebuji. Tak jsem to vyřešila tak, že jsem tam zavolala jak mi poradil Ben a řekla jim, že chci paušál na telefon a telefon vůbec, u nich zrušit. Vysvětlila jsem proč. A najednou to, co nešlo před šesti měsíci, bylo možné včera. Prostě mi zrušili ty jejich "balíčky" a dostali se na 79Kč měsíční paušál, s 90ti minutami volání zdarma, jak jsem to měla nastavené před několika lety. Jelikož z těch volných minut nikdy nevyčerpám víc jak 10, tak platím pokaždé těch 79Kč. Internet platím 499Kč. Mohla bych telefon zrušit úplně a koupit si tu kartu a bylo by to pro mne ještě výhodnější, ale kvůli těm pár korunám to zatím dělat nebudu. Ale dnes vím, že to kdykoliv udělat mohu. Jinak se platí 1 pětina z celkové částky po kterou ještě trvá smlouva s nimi, jako pokuta za odstoupení od smlouvy. Já už byla rozhodnutá, že jim to zaplatím, protože jsem měla fakticky na ně vztek.

Oni to prostě zkouší až do krajní meze a ustoupí až v případě, když pochopí, že jste vážně rozhodnuti odejít. Takže to dopadlo dobře. Ale teď si to budu hlídat. Napsala jsem si kdy mi u nich končí smlouva a do té doby budu sledovat, jak se situace v tomto ohledu vyvíjí a podle toho se pak rozhodnu. Tak ještě jednou děkuji za pomoc a dobré rady.

hodnocení

0x
Pokud jste z většího města bude to snadné. Ale i na vesnicích často není problém levného připojení. Hledejte jako WiFi internet tj že se k vám dostane vzduchem. Na balkon nebo do okna dostanete anténu.
Pokud nejste hráč online bitev tak to bohatě stačí. Rychlé je to také a nejlevnější.
doplněno 19.11.15 21:26: Nese to sebou poplatky za instalaci a zařízení nebo upsani se na rok dva. Tak to promyslete dle konkrétní nabídky.
hodnocení

Clymane, hráč rozhodně nejsem. nehraji žádné hry. Chodím pouze na poradnu, email, interbankovnictví a takové docela normální věci. A stahuji si ty filmy. Poplatky za instalaci klidně zaplatím. Stejně budu muset ještě zaplatit O2 za odstoupení od smlouvy. Podepsala jsem to zase na rok v létě.

buss
hodnocení

0x

No a co pohledat co někdo v místě nabízí, wifi, kabel? Byl jsem ještě na pevné lince kdysik dávno a jakmile byl kabel, tak jsem ji zrušil úplně a do pevné sítě volám přes sbohempevnalinko! Tu vřele doporučuji.

doplněno 19.11.15 21:55:

suzymone, do okna vyhledávače napiš sbohempevnalinko...

doplněno 19.11.15 22:07:

Nevím, zda je byt v RD či činžáku, zde jsou na kabelu světlo 2 provajdři, myslím že ve všech činžácích ( a poskytují i wifi pro vzdálenější RD) a 2 wifi, neberu wifi města a jiných poskytovatelů zadarmiko. Je třeba páátrat. Co tak zadat třeba internet Poděbrady a podobně.

hodnocení

Buusi, to myslíš kabelový příjem? Tak tady není.

doplněno 19.11.15 21:50:

A co to je ta "sbohempevnálinka"? To si ze mne utahujete? :-D

hodnocení

Jsem z Poděbrad a připojení mám právě přes pevnou linku a ještě k tomu mám tu vifinu. Zyxel se to jmenuje. Já mám takový divný pocit, že mne mají za starýho blbce. Já jsem právě začala trošku hledat a viděla jsem, že je možné i bezdrátové připojení. A bez pevné linky. I když ta moje kamarádka tam má špatný příjem, ale třeba nemá vhodný přístroj.

ben®

Dobrý den, držte se drátu a nepřecházejte na "wifinu". Vy máte ADSL (drát) a tu Vaši "wifinu"Vám dělá až modem (Zyxel). To není to stejné, jako příjem "celého"internetu vzduchem. Takže, zůstaňte u drátu (pokud nechcete řešit problém, jako Vaše kamarádka) a dohodněte se u O2 na přechodu na jinou službu. Případně službu zrušit a jinou objednat.

Můžete mít jen základní internet a bez pevné tel. linky (více viz odkaz). Zdravím!

dsl.cz/...

doplněno 19.11.15 22:01:

suzymon - Vy chcete stabilní internet. A potřebujete i pevnou linku nebo Vám stačí mobil?

Je tam možnost balíčku = internet a mobil ("levnější") nebo pouze internet (dražší). Jak je uvedeno, tak O2 má i tu možnost "perského trhu"a smlouvá - přes jejich tel. linku, ale ne na jejich prodejně.

doplněno 19.11.15 22:23:

suzymon - rozumím. Jinak - ADSL i VDSL je drát, ale VDSL je novější technologie a rychlejší internet (který mnoho lidí ani nepotřebuje, ale musí si k tomu pořídit nový modem). Závazek je uzavření smlouvy (většinou na 12 měsíců) a potom už nehrozí pokuta za vypovězení. Ale, na O2 se jistě domluvíte.

doplněno 21.11.15 10:30:

suzymon - jsem rád, že to dobře dopadlo a máte zase o jednu starost méně. A je fajn, že máte ten internet stále po drátě, protože je menší možnost výpadků a nemáte omezené ani stahování. Tak, ať to frčí.

hodnocení

Bene, díky. Já tam dojdu a zeptám se. Oni mi to sami nenabídnou. Když vycítí, že o tom nic nevím, tak tvrdí, že nic jiného v nabídce nemají. Já si to hezky zítra pročtu a půjdu tam za "chytrou". ;)

doplněno 19.11.15 22:15:

Bene, já ani nemám pevný telefon. Používám pouze tu ďourku kvůli internetu, přístroj telefonní nemám. Mám jenom mobil a víc nepotřebuji. Já to teda zkusím tam zavolat. Zítra to udělám.

doplněno 19.11.15 22:20:

Já se tam dívala, je tam ta nabídka optimal plus za 399Kč. Nechápu, proč mi to nenabídli. Mluvila jsem s nima v létě.

hodnocení

Ahoj Bene. Jsem ráda, že jsem Vás poslechla. Teda když jsem tam zavolala, nebylo to tak jednoduché jak popisuji, protože se napřed zuby nehty bránili mi vyhovět a napřed mlela jedna holka strašně rychle všelijaké informace, které jsem ani nemohla zaznamenat, protože to ze sebe chrlila jako stroj. Nakonec se zeptala, jestli byly její infoprmace dostačující a jestli jsem spokojena. Pravila jsem, že spokojena nejsem, neboť nejsem kybernet jako ona a že jsem jí nerozuměla ani slovo. byla překvapená a začala od začátku to samé a tím samým stylem. Tak jsem ji přerušila a požádala ji, aby mne přepojila na někoho jiného, že jí prostě nerozumím. Byla nasr.ná, ale přepojila mne na internetového "služebníka". Ten napřed nerozuměl co po něm chci a nakonec začal mlít tím samým způsobem jako ona a vysvětloval mi na co jsem se neptala. Když jsem mu řekla ten odkaz o cenách, co jste mi poslal, chtěl vědět, kde jsem to našla. Tak jsem mu to přečetla a po vteřině ticha začal vysvětlovat, že tomu špatně rozumím, a dokonce se v tom zápalu podřekl, že to tam je úmyslně napsáno zavádějícím způsobem a realita že je jiná. Na to jsem ho nachytala, řekla mu aby se mnou mluvil pomalu, že už toho mám plné zuby. Tak se zklidnil a nakonec jsem z něho vytáhla, že vůbec nemusím už mít ten telefon k tomu, abych platila internet 500Kč, že ho mám naopak o dvacku dražší než je teď normální, protože mám starou smlouvu. A ten mi také řekl jak je to s tou pokutou, kdybych chtěla zrušit telefon. Mně už to bylo fuk, byla jsem rozhodnutá. Požádala jsem ho aby mne přepojil na výpovědní oddělení. A asi tomu člověku předem řekl že musí mluvit pomalu, protože ten se mnou mluvil jako s dementem :-D, musela jsem tady v duchu smát. Ale to mi vůbec nevadilo, naopak jsem ho pochválila, že mluví tak pomalu a ne jako ti roboti na baterky před chvílí. Výsledek už víte. Ale jsou to stejně hajzlíci. To ani nemyslím ty zaměstnance, jejich chyba to není, protože ti musí skákat jak mají nařízeno, ale ta společnost O2. Jenomže ono je to všude stejné. Napřed vyzkouší všechny možné argumenty proč nelze vyhovět a jsou ještě horší v případě, když poznají, že je klient neznalý a pak ho uvrtají do ještě horších podmínek a chudák člověk si ještě myslí, že je na tom dobře. Já to stejně budu sledovat a tu výpověď z telefonu jim dám, ale zatím to nechám být. Uf.

zby
hodnocení

0x

Měl jsem totéž pocit a proto jsem volal na jejich linku 800123456 s tím ,že ji zruším.Byl jsem přepojen na tzv.péči o zákazníky a začalo smlouvání o ceně.Nyní mám Vdsl + 60 min do všech sítí za 536,ale je to zhruba rok.Jak to bude dnes se nedá odhadnout.

hodnocení

Zby, pěkně prosím, a co to je to Vdsl já mám to Adsl. Ben to píše nahoře co mám já doma. Musím se tomu smát, protože tady v životě nebyl a zná moje připojení lépe než já...

hodnocení

0x

To hlavní je postih za předčasné ukončení stávající smlouvy.

Suzy, dále byste měla rozdělit platby na dvě části. Volání - dobíjecí karta od kohokoliv, např. sazkamobil.cz/... - je zde i polopatistický převod telefonního čísla k jinému operátorovi...

a WIFI - zelena.cz/...

na tu wifi se musíte domluvit pro otestování signálu v místě bydliště.

Je možné se domluvit se sousedem, který wifi má, že si ho dáte "napůl"... pak stačí jen zesilovač wifi nebo lepší anténu...

hodnocení

Jmlc, můj přímý soused internet zrušil a jeho dcera chytá signál z toho mého zdroje. Když ho přijede navštívit. A ta kamarádka je ode mne dost daleko, na konci ulice a ta má sama právě problém se signálem, protože u ní zase nefunguje pevná linka. A její soused z druhé strany je nemluva a ještě dál ode mne. A pak, já se nerada spoléhám a závisím na jiných lidech. Člověk nikdy neví co se stane a pak jsou problémy...

nikdo*
hodnocení

0x

Já mám pocit, že by to chtělo otočit výběr. Nejdřív si ujasnit, co chcete od internetu, co tam budete dělat, podle toho si zvolit potřebnou rychlost připojení, a pak teprve vybírat providera. Obecně platí, že čím rychlejší připojení, tím dražší. Ale pokud např nekoukáte online na TV, nebo nestahujete filmy, tak By Vám stačilo připojení do 8mi Mb.

hodnocení

Nikdo, já právě stahuju ty filmy. Sice onlaine na filmy nekoukám, ale stahuju hodně. Mně spíš štve ten telefon který téměř nepoužívám a platím skoro dvě stovky.

bruno*

Pro to stahování filmů není rychlost internetu až tak limitující. Tedy pokud stahujete zdarma - tam je rychlost třeba jen 1/4 Mb/s - pouhý zlomeček.

vilik*
hodnocení

0x

Sice vám to nepomůže, ale mám připojení přes wifi od místních. U vás nenabízejí, jste daleko. Platím 400 měsíčně, ale když zaplatím celý rok, dají mi čtvrtinu slevu. Doma hrajem online hry a nesekají se:) Instalaci mi dělali zdarma, včetně routeru, když jsem se upsal na dva roky. Pak to vždy po roce prodlužujem. Zezačátku jsme měli jen pár dní problém, než dobře nasměrovali anténu, teď to šlape bezvadně. S voláním neporadím. Voláme víc a máme rodinný tarif. Asi by se vám vyplatila nějaká předplacenka, sazkamobil a tak.

hodnocení

0x

Zdravím, zkuste si vybrat z těchto poskytovatelů v Poděbradech: wifi.aspa.cz/... co se týče mobilníhi tel.-existuje jich na trhu mnoho.Já osobně využívám gomobil.cz/...

kde platím jen co provolám.Pouze prvotní investice do SIM je 200,-Kč, pak je to už na Vás.

hodnocení

Rudy, i Vám moc děkuji, už nemám body k dispozici. Ráda bych Vám je dala. Speciálně ten odkaz na telefon. To se mi bude určitě hodit. *palec*

Zatím jsem to vyřešila tak, jak popisuji dole, ale to neznamená, že to tak nechám navždy, když jsou i jiné možnosti. Díky ještě jednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]