Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji dokumentový skener nebo webkameru

Od: kl* odpovědí: 3 změna:

Hledal jsem nějaký kvalitnější dokumentový skener na skenování velké hromady dokumentů (potřebujeme digitalizovat archivy firmy) a pořád jsem nemohl nic vhodného najít, konkrétně mi na skeneru vadí, že musíte na desku přikládat dokument/knihu, zvedat a zavírat víko a oskenovat, což je práce navíc. Pak mi někdo doporučil koupit stativ a digifoťák a mě napadlo koupit webkameru a našel jsem po krátkém googlení toto: xtel.cz/... a na Youtube je k tomu skvělé video:

, na Amazonu jsem pak našel i vyšší typ VZ-1 se stojánkem, přímo na kterém jsou ovládací tlačítka amazon.com/...

Nevím, jestli by se zde nenašel někdo, kdo třeba pracuje na soudu :) nebo obecně na úřadě nebo knihovně, vím, že tam se dokumenty pro účely archivace běžně digitalizují, zajímalo by mě, jak se to konkrétně dělá a nějaké tipy, na co si dávat pozor.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dneska už existujou scannery ve tvaru tlustého pravítka kterým člověk přejede stránku na ležato bez zvedání knížky. Údaje o jejich kvalitě ale neznám.

hodnocení

0x
Nenapsal jste dost potřebných informací aby se dalo poradit.
Jakého typu jsou ty dokumenty...svázané knihy, jednotlivé listy formátu A4, nebo svazky které se dají pro skenování \"rozešít\"..?
Do jakého formátu se má skenovat?
Kolik těch dokumentů je? V jakém jsou stavu (roztrhané okraje..).
V nejideálnějším případě se dokumenty formátu A4 dají skenovat rychlostí i vyšší než 40 stran/minutu. V nejhorším případě to klidně může být i 1 strana/min plus potřebné úpravy.
kl*
hodnocení

Jde opravdu o knihy, dále noviny (novinový formát) a časopisy a volné či secvaklé listy A4, nebo termovazby.

Formátem nevím, co se myslí, asi JPG? To by mělo stačit, aby to pak v případě potřeby šlo zase zpětně vytisknout, ale spíš půjde o prohlížení na monitoru (dříve se takto četly mikrofiše, to už je ale zastaralé).

Dokumenty jsou vesměs v dobrém stavu, ale noviny opravdu mohou bát natrhlé.

Velikost různá, listy A4, noviny jsou velké i 1 metr, ale skenuje se článek, takže se všechno do velikosti A4 vejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]