Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vím že dělám něco špatně, ale potřebuji poradit jak docílit zdárného konce Používám doma interent od T-Mobile, modem mám Zyxel P-660 HN-T3A rozvedený do 4 počítačů. V jedné vzdálené místnosti ale potřebuji i signál wifi, proto jsem si zakoupil wifi router Zcomax wa2204a a v tom vyvstal problém. Když kabel, který vede ze zyxelu, zapojím na zcomaxu do portu WAN a dále k portu 1 připojím k pc, nic se nestane, na všech třech pc net běží, ale v té oné místnosti ne, ani wifi. Když ale kabel který vede ze zyxelu, zapojím na zcomaxu do portu 1 a následně k portu WAN připojím pc, interent i wifi běží v pohodě, ale na všech ostatních třech pc interenet nejde. Jo a ani v jednom případě se nedostanu do nastavení zcomaxu. Uměli by jste mi prosím poradit co kde přenastavit? Díky moc, Jarda
Já to mám tak, že hlavní router je nastaven od výroby.
Na pokrytí další části domu jsem si pořídil druhý, vešel jsem do nastavení, nastavil jsem mu jinou IP adresu (hlavní má od výroby 10.0.0.138, na druhý jsem nastavil 10.0.0.100).
Na druhém routeru jsem ZAKÁZAL DHCP server (ten se stará o přidělování adres zařízením), hádal by se s tím hlavním, tak jsem ho zakázal a zařízením připojeným k routeru 2 přiděluje adresy stále router 1.
Routery jsem propojil přes porty LAN.
Tím mi vznikla jedna velká síť, dostanu se odkudkoliv kamkoliv, všechny počítače se navzájem "vidí" a do nastavení jakéhokoliv routeru můžu taky odkudkoliv, použitím správné adresy.
WiFi sítě mám samozřejmě dvě samostatné, připojím se ke které potřebuji. Hlavě na každou nastavit jiný kanál, aby se navzájem nerušily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.