Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace systému na tabletu s rootem

Od: stek* odpovědí: 2 změna:

Potřeboval bych, aby mi odpověděl někdo, kdo se dobře vyzná v Androidu.

Mám problém s aktualizací systému na tabletu Asus MemoPad ME176CX. Na tabletu jsem si udělal práva root a odinstaloval některé zbytečné předinstalováné aplikace od Asusu. Problém je v tom, že na tenhle tablet již existuje aktualizace na Lollipop, ale já jí skrz nastavení stáhnu, začnu instalovat přes recovery a po chvíli instalace selže a vyskočí na mě error. Otázka zní, jestli je to doopravdy kvůli rootu a jestli se ten tablet dá nějak dostat do ZCELA továrního nastavení. Zkusil jsem wipe data a wipe cache skrz recovery, ale to bohužel nepomohlo a po restartu byl v tabletu stále SuperUser. (Asi je to pochopitelné. Já jsem v tomhle odvětví děsnej blb :D) Ještě jsem zjistil, že lze ze stránek Asusu přímo stáhnout Kernel pro tenhle tablet, ale nevím jak s ním pracovat. Taky jsem zjistil, že v recovery modu je ještě něco jako "Install from ADB", ale s tím taky nejsem zrovna kámoš. Ptal jsem se strýčka Googlu, ale chtěl bych vidět váš názor. Důvod tohodle všeho je to, že chci tablet prodat a přeci jen by to chtělo obnovit aplikace, co jsem smazal, apod..

Děkuji za odpovědi. :)

doplněno 19.11.15 18:15:

Právě jsem z tabletu zkusil odstranit root, ale instalace aktualizace pořád nefunguje...

doplněno 20.11.15 16:19:

Dobrý, tak jsem to nakonec vyřešil podle tohoto návodu a na tabletu mám ofiko Android Lollipop. :)

forum.xda-developers.com/...

Stáhnul jsem si ze stránek Asusu update, v tabletu vložil do potřebných složek, zapnul ladění přes USB, pomocí počítače s Linuxem jsem vše naklikal do terminálu a zahájil instalaci. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

no podle toho co ctu, myslim, ze tezitko vam pak uz zustane :) takze bud ho prodate ted jak je nebo vam pravdepodobne zustane jako obdelnikovy doplnek v supliku :)

stek*
hodnocení

Tak ten tablet normálně funguje na Androidu 4.4.4, jenom ho už nejde dále aktualizovat a to je docela škoda... Budu se snažit ještě něco vygooglit a uvidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]