Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scaner Mustek nefunguje

Od: dbednarik* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den

Dostal sem scaner Mustek bear paw 4800 TA pro... a přiložené CD mi nic nedělá... Když ho vložím a dám otevřít nebo instalovat tak se zobrazí na chvilku tabulka která ak zmizí a nic se neděje...

Stáhnul sem z internetu program VueScan, ale tek taky hází nějakou chybu... Nevím ani jestli scaner funguje...

Toto je ta chyba co mi to hlásí:

Scaner Mustek nefunguje

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

1x

Jo, tenhle scanner mi taky nechodí pod W7. Ale vyplatí se nainstalovat starý system. Buď rozdělit disk, nebo do virtualboxu. Díky tomu, že je USB tak není problém ve virtualboxu. Mě běží pod W-XP. Ten scanner umí i filmy- má zadní podsvětlení. A docela solidní rozlišení.

dbednarik*
hodnocení

Já mám pouze jeden disk, a hlavně jsem rád že mi můj NTB jakš takš běží takže bych to nerad nějak pokazil... :(

Takže jiná možnost není? To by si s tím opravdu nějaký software nedokázal poradit? Sakra vždyť žijeme ve 21 století a je tak složité zapojit scaner *smich*

hodnocení

0x

Píše, že nenažel zařízení (scaner). Musí být připojen, odemknutý a zapnutý, pak teprve CD a setup. Tak znovu, vypnout, zapnout, restart PC. Jaký systém používáte?

dbednarik*
hodnocení

Windows 7... Jak se scaner zapíná? žádný knoflík sem nenašel krom 5 na ovládání... ty sem se snažil podržet atd ale nic...

Scaner zatím nevykazuje žádné známky života... :(

hodnocení

0x

Kde se zapíná? Návod není? ani na internetu? Uff ...

doplněno 17.11.15 19:27:

Je to příkladné video ... pohledejte si váš model.

dbednarik*
hodnocení

Podle tohodle jsem to dělal taky... Stránka je stará teď je aktualizovaná... Našel sem tam ten můj model a když mi to dalo na výběr OS nebyla možnost 7... Tak sem dal XP a ke stažení mi to dalo nějaké divné soubory které stejně nešli otevřít... Takže fakt už nevím

A to bude ten problém. Pokud není W7 podporován tak scaner nebude fungovat. Pro ten váš to deklaruje i prodejce:

Systémové požadavky:
IBM PC kompatibilní
Microsoft Windows 98se/ME/2000/XP/Vista
USB 2.0 (USB 1.1 kompatibilní) rozhraní
Minimálně 128 MB paměti RAM

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Zdravím. Zkusil jsi ten scaner ovládat přímo z nabídky Zařízení a tiskárny? Bez instalovaní ovladaču a dalšího software?

Používám několik starších zařízení, která byla vyrobena v době, kdy se o 7kách ani nesnilo a přesto si s nimi systém poradil.

dbednarik*
hodnocení

Dobrý den

O tom jsem taky přemýšlel a když sem se podíval do nastavení/zařízení a tiskárny... Tak sem ten scaner v tabulce nenačel... Když sem třeba odpojil a zapojil myš tak ikona zmizela a znovu se objevila ale scaner nic... :(

Nevím hlavně kam přesně mám jít :) Ale tahle cesta se mi zdá jako jediná správná :)

Myslím, že ta cesta je slepá pro scaner z roku 2004. Mám stejný problém s řezacím plotrem Roland. Scaner Canon Lide 30 to odpískal po 5 letech, tam dokonce pár tisíc lidí uhánělo firmu o patch na nový OS, samozřejmě zbytečně. Spíš mě napadá, jestli by nešlapal pod Linuxem, ale ... stojí to za to?

hodnocení

0x

mám ten samý scanner a ovladače pro W7 prostě nejsou - a nepomůže ani instalace "v režimu kompatibility" - je to na prd - pořiďte si k němu extra XP nebo kupte kombi tiskárnu...

dbednarik*
hodnocení

Dobře děkuji :)

hodnocení

0x

Pro váš scanner už nejsou ovladače pro váš systém. Ale nejste ani zdaleka sám, já mám dva scannery od HP, jeden z roku 1999, a druhý z roku cca 2006-2007 a k tomu stařičkou inkoustovou tiskárnu HP DeskJet 710C, jediné co pod windows 7/8 funguje je ten novější scanner. Mé řešení bude, že použiji starý dell pc, s pentiem 4 a 1gb ram a W XP, a ten bude sloužit pouze k tisknutí a skenování. Připojím ho na domácí samba server a bude... Jediné, co je problém, je to, že to celé bude zabírat trochu více místa, a tak bude poměrně složité vytvořit pro toto "tiskové centrum" místo...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]