Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový problém. Koupil jsem si nový notebook (konkrétně Thinkpad Edge e530) bez systému a když jsem ho poprvé zapl, normálně jsem vložil dvd s win7 - načetlo se, tak jsem nainstaloval win7 a potom to samozřejmě chtělo restart. Ovšem po restartu mi furt dělá to že se ukáže úvodní obrazovka (logo thinkpad ..) a pak obrazovka zčerná a furt dokola. A to s c DVD i bez DVD se systémem . Zkoušel jsem tam šoupnout i jiné CD (ubuntu,xp) a nenačetlo zas jen problikává donekonečna. Už si s tm nevím rady.. asi půjdu notes reklamovat
. Jsem docela antitalent na počítače, ale myslel jsem si že jeden systém nainstalovat zvládnu (už jsem jich instaloval několik bez problémů). Nevíte někdo kde může být problém? Zkoušel jsem přeházet i priority bootování a nic. Prosíííím poraďte nekdo. Děkuji moc za každou radu
To nevím, možné to je, ale PC je úplně nový. Ale i kdyby byl vadnej disk tak by se nabootovalo alespoň to cd ne?
Každopádně to můžu vyzkoušet a zkusit tam dát disk z mojeho stareho aceru, jestli to pojede.. ale až zítra teď upaluju na noční
No takhle, po zapnutí je uvodni logo, začne načítat dvd, ale po pár sekundách pc problikne a zas jede od znova. Zkusil jsem v ho dát do svého Aceru a vymazat onen nainstalovaný Win7. Pak jsem disk zas vrátil do lenova (čistej-smazaný oddíly) a normálně pc naběhl- dvd se načetlo a znova proběhla instalace - až do konce (nastavení hesla a účtu) a po posledním restarování ze to zas zku*v*lo. Když jsem zkusil celej proces zopakovat (tj. přehození disku- vymazání) a zkusil jsem nahrát linux místo win7 tak se ona dobře známá modrá obrazovka. Proste mi nejde nahrát žádný systém do počítače.
No takhle, po zapnutí je uvodni logo, začne načítat dvd, ale po pár sekundách pc problikne a zas jede od znova. Zkusil jsem v ho dát do svého Aceru a vymazat onen nainstalovaný Win7. Pak jsem disk zas vrátil do lenova (čistej-smazaný oddíly) a normálně pc naběhl- dvd se načetlo a znova proběhla instalace - až do konce (nastavení hesla a účtu) a po posledním restarování ze to zas zku*v*lo. Když jsem zkusil celej proces zopakovat (tj. přehození disku- vymazání) a zkusil jsem nahrát linux místo win7 tak se ona dobře známá modrá obrazovka. Proste mi nejde nahrát žádný systém do počítače.
"dobře známá modrá obrazovka" - Jaká? Linux nemá BSoD.
Zkus ten Linux nainstalovat a spustit v tom druhém notebooku, jestli to půjde. Následné případné přesunutí do jiného počítače by měl bez problémů zvládnout.
7ičky by měla přesunutí na jiný počítač přežít taky, ale nejsem si tím tak jistý.
doplněno 21.11.12 19:54:*měly
doplněno 21.11.12 19:54:*měly
ahá, no vidíš já se spetl, tu modrou obrazovku to hodilu při pokusu o win xp, u linuxu se to prostě nekonečně dlouho načítá (logo ubuntu a toť vše - asi 15minut pak jsem to vypl) a to i při pokusu o instalaci a i při spuštění z disku.
Nektere notebooky maji tzv. specialni oddil ("disk") typicky na samem konci harddisku s dalsimi udaji nezbytnymi pro beh nebo konfiguraci BIOSu a pokud dojde ke smazani tohoto oddilu (jako napr. pri instalaci Windows na uplne cely disk), tak nejak reaguji - vypisuji hlasky, odmitaji nastartovat atd.
Jestli k tomu notebooku bylo nejake CD, kde je moznost "Obnovy systemoveho oddilu", tak ho obnov a pak nainstaluj Windows a vyslovene zadej, ze chces vytvorit oddil (partition) pro Windows od zacatku disku pouze do mista, kde zacina ten systemovy zachranny oddil.
Pokud takove CD od vyrobce nemas, zkus se podivat, jestli se o nejakem systemovem oddilu pise v manualu nebo jestli vyrobce nema na svych strankach program ke stahnuti, ktery ti tento oddil vytvori.
Na druhou stranu tvuj notebook vubec tento oddil pouzivat nemusi a chyba je nekde jinde.
Cetl jsi ten manual [pdf, 3,6MB]? Tam se na str. 90 popisuje postup instalace noveho OS. Ten notebook ma UEFI BIOS, takze na to funguji jen 64bit Windows7. Doporucuji si tam i stahnout ovladace pro tento notebook.
Na teto ceske diskuzi nekdo upozornuje, ze predaktivovane W7 nefunguji a musi se pouzit originalni s SP1.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.